Man die over Meir racete mag zonder borgsom de gevangenis verlaten

Foto: rr, JHS

Man die over Meir racete mag zonder borgsom de gevangenis verlaten

Print
Antwerpen -

Mohamed R. (40), die in maart aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir reed, hoeft geen borgsom meer te betalen om de gevangenis te mogen verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen beslist, meldt het federale parket.

De raadkamer had twee weken geleden al het licht op groen gezet voor zijn vrijlating, maar had er een aantal voorwaarden aan gekoppeld, waaronder de betaling van 5.000 euro borgsom. Mohamed R. was daartegen in beroep gegaan. De kamer van inbeschuldigingstelling bevestigde maandag zijn vrijlating onder voorwaarden, maar laat de borgsom nu achterwege.

De man zal maandag de gevangenis nog niet verlaten. “Als hij vrijgelaten wordt zal hij opgesloten worden door de Dienst Vreemdelingenzaken met het oog op uitzetting uit ons land”, bevestigt Katrien Jansseune, woordvoerster van het kabinet van bevoegd staatssecretaris Theo Francken (N-VA).

Steekwapen

De dertiger uit Frankrijk werd op 23 maart gearresteerd, nadat getuigen hem aan hoge snelheid over de Meir hadden zien rijden. Hij had zich onttrokken aan een controle en was door het rode licht gereden. De man bleek onder invloed. In zijn auto lag een steekwapen en een gedemonteerde riotgun.

Mohamed R. werd aangehouden voor poging tot moord en slagen en verwondingen in een terroristische context en voor inbreuken op de wapenwetgeving. Na verder onderzoek bleken er onvoldoende aanwijzingen voor een terroristisch motief en bleef hij alleen nog maar aangehouden voor verboden wapenbezit.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio