Straks moet je je smartphone nog maar vier keer per jaar opladen

Straks moet je je smartphone nog maar vier keer per jaar opladen

Print

Onderzoekers hebben een nieuw materiaal ontdekt waarmee je je smartphone nog slechts vier keer per jaar zal moeten opladen. Een gigantisch verschil met nu. Dat meldt The Independent.

Het is voor heel wat mensen een avondritueel geworden. Net voor je je bed induikt, poets je je tanden en leg je je smartphone aan de stroomkabel om hem op te laden. Dat is nodig, want een paar telefoons, sms’jes en mails beantwoorden is al genoeg voor de batterij van de doorsnee iPhone of Galaxy nummer zoveel om plat te zijn.

Die snel plat gaande batterij is een van de redenen voor het succes van de recent opnieuw gelanceerde Nokia 3310. Toen die populair was in de jaren 2000, ging de batterij ruim een week mee.

Maar binnenkort zouden alle problemen met platte batterijen wel eens achter de rug kunnen zijn. Dat hebben we te danken aan onderzoekers aan de universiteiten van Miching en Cornell. Ze hebben een nieuw materiaal ontwikkeld waarmee de processor van je smartphone liefst 100 keer minder energie verbruikt. Dat is een gigantisch verschil. Concreet komt het erop neer dat je smartphone opladen slechts om de drie maanden nodig zal zijn.

Hoe snel het materiaal verwerkt zal kunnen worden in smartphones, is nog niet duidelijk.

MEEST RECENT