Rob Van de Velde (N-VA) stopt als Antwerps schepen

Foto: JVDP

Rob Van de Velde (N-VA) stopt als Antwerps schepen

Print
Antwerpen -

Rob Van de Velde (N-VA, 50) stopt als schepen voor Stadsontwikkeling van de stad Antwerpen. Dat bevestigt hij aan Gazet van Antwerpen. Een exacte datum voor zijn vertrek wordt nog besproken met zijn partij, die daar pas ‘ergens in het najaar’ over zal communiceren. Ook over een opvolger is nog niets beslist.

Volgens Van de Velde heeft zijn beslissing niets met politiek te maken, maar alles met privéredenen. Van de Velde: “Ik wil mijn kinderen zien opgroeien, de jongste zijn drie en vijf. Ook de beslissing van collega Philip Heylen om te stoppen speelde mee. Ik ben vijftig geworden en dat heeft me erg doen nadenken. Als ik nog iets anders wil doen, dan moet ik het nu doen.”

Zelf heeft Van de Velde naar eigen zeggen nog geen nieuwe job, wel zijn er “een aantal pistes”. Net als Philip Heylen plant hij een overstap naar de privésector. “Maar daar zal in het najaar verder over gecommuniceerd worden.” Of dit nu het einde van zijn politieke carrière betekent - Van de Velde is ook nog Kamerlid - zal eveneens pas in het najaar duidelijk worden.

Vooraleer hij in de politiek stapte, was Van de Velde werkzaam bij een aantal grote bedrijven. In 2006 ging hij in de politiek via Lijst Dedecker, stapte daarna over naar de N-VA en haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 ruim 4.000 voorkeurstemmen. Als schepen finaliseerde hij op relatief korte tijd een aantal belangrijke dossiers, zoals de Zuiderdokken, de Zillion en de Handelsbeurs en de Montevideo-hangars.

Intern bespreken

“Ik begrijp dat hij een nieuwe uitdaging wil zoeken”, reageert Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). De voorbije jaren heeft Rob hard gesleuteld aan een aantal belangrijke dossiers voor de stad die hij met glans heeft losgewrikt. Ik denk aan de Handelsbeurs, Nieuw-Zuid, Montevideo, Eksterlaar, de visie op het Eilandje en het Noorderdokkenpark. We gaan de omstandigheden en de timing van zijn vertrek nu rustig intern bespreken.”

Video: atv