© Ward Bosmans

© Ward Bosmans

1/2

Ottertrotter lokt massa volk naar het Tivolipark

Het voorbije weekend werd de ‘Zomer is van Mechelen’ afgetrapt met het wereldfestival Ottertrotter. Vooral op zondag zakte een massa volk af naar het Tivolipark. Naast de multiculturele muziek was er een fairtrade ontbijt en een wereldmarkt met workshops en animatie.

Het wereldfestival werd dit jaar voor het eerst over twee dagen georganiseerd. De zaterdagavond stond in het teken van zwoele salsa en sambamuziek. Spijtig genoeg werd de zuiderse sfeer geblust door een paar malse buien.

Fairtrade ontbijt

De tweede dag ging van start met een fairtrade ontbijt. Volgens Kristof Calvo (Groen), voorzitter van mmMechelen Feest, was dat een schot in de roos met ruim 100 deelnemers. “Volgend jaar zullen we die zondagvoormiddag zeker nog verder uitwerken. Het ontbijt, in combinatie met het optreden van enkele Mechelse harmonieën en fanfares, lokte al heel vroeg behoorlijk wat mensen naar de festivalweide. Die lijn werd doorgetrokken in de namiddag en ’s avonds. Bij momenten was het zelfs een overrompeling. Muzikaal vond ik het een straffe editie. We hadden topbands uit de wereldmuziek op ons podium staan.”

Ook over de opkomst is Calvo heel tevreden. “Hoewel het weer zaterdag een spelbreker was, zakten er over de twee festivaldagen naar schatting 12.000 mensen af naar het Tivolipark. Dat is voor ons een signaal om volgend jaar de twee dagen te behouden. Ottertrotter verdient dat.“

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio