© Leo De Nijn

Expeditietocht Natuurpunt brengt dubbel zoveel op als vorig jaar

De tweede expeditietocht door de Vlaamse natuur heeft voor Natuurpunt 175.000 euro opgeleverd. “Dat is dubbel zoveel dan vorig jaar. De deelnemende natuurfreaks hebben er zelf heel veel van genoten”, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt.

Leo De Nijn

Veel animo, lachende gezichten maar ook vermoeide deelnemers zondagnamiddag op en rond de terreinen van de Baarbeekhoeve in Muizen. Het groene kader van de Baarbeekvallei was de aankomst voor 240 deelnemers aan de tweede tweedaagse expeditietocht die Natuurpunt organiseerde, om geld in het laatje te krijgen voor het verwerven van kostbare natuurplekken in Vlaanderen.

Voor de door de deelnemers zelf gesponserde tocht had Natuurpunt twee fietsroutes (260 km), twee wandelroutes (60 km) en een kanoroute van 65 km uitgestippeld. De startplekken lagen verspreid, maar alle deelnemers kwamen zondagnamiddag allemaal toe aan de Baarbeekhoeve in Muizen.

De opbrengsten vloeien ook terug naar de deelnemende afdelingen die gekozen hebben om een natuurproject in hun buurt te financieren. “Dat is het mooie van deze expeditietochten. We willen er nieuwe natuurgebieden mee beheren of aankopen. In Mechelen denken we aan enkele mooie plekken in de Dijlevallei, hetzij aankoop of het creëren van wandelpaden om ze te kunnen openstellen”, vindt Moeremans.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio