Dit is de beste luchtvaartmaatschappij van het moment

Foto: Shutterstock

Vakantie

Dit is de beste luchtvaartmaatschappij van het moment

Print
Qatar Airways werd door Skytrax zonet uitgeroepen tot beste vliegtuigmaatschappij van het jaar. Het is al voor de vierde keer in tien jaar tijd dat het de toppositie in de ranglijst bekleedt. De awards worden algemeen beschouwd als de Oscars van de luchtvaartindustrie.

Skytrax is een Brits adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen. Het reikte zonet op de Paris Air Show zijn jaarlijkse World Airline Awards uit. De hoofdvogel werd dit keer afgeschoten door Qatar Airways, dat het net haalde van concurrent Emirates uit Dubai.

Het is al voor de vierde keer dat het de hoofdprijs mee naar huis mag nemen en het haalde ook nog awards binnen voor beste business class en beste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten. 

In de top tien staan voorts nog Singapore Airlines, ANA All Nippon Airways, Cathay Pacific, EVA Air, Lufthansa, Etihad Airways,Hainan Airlines en Garuda Indonesia.

Beste lowcost-maatschappij werd AirAsia. De award voor beste vliegtuigmaatschappij in West-Europa ging dan weer naar het Duitse Lufthansa.

NIET TE MISSEN