Deze vrouw mocht niet gaan zwemmen “omdat haar badpak de tienerjongens zou kunnen opwinden”

Deze vrouw mocht niet gaan zwemmen “omdat haar badpak de tienerjongens zou kunnen opwinden”

Print

Eventjes pootjebaden. Dat was het plan van Tori Jenkins toen ze naar het gemeenschappelijke zwembad van haar appartementsgebouw ging in Knoxville, Tennessee. Totdat de conciërge na amper drie minuten tijd naar haar toekwam en zei dat ze toch niet welkom was aan het zwembad. De reden? “Omdat ze met haar badpak tienerjongen zou kunnen opwinden.”

Tori en haar verloofde Tyler geloofden hun oren niet. Ze waren al heel vaak naar het zwembad geweest aan de Smoky Crossing Apartments, want ze woonden daar. “We betalen 1.000 dollar huur per maand en dan nog eens 300 dollar voor het onderhoud van het zwembad. Dan verwachten we dat we er op zijn minst in mogen zwemmen.”

“Het probleem” was volgens de conciërge “de string” die de vrouw aanhad. Volgens Tori had het badpak een normaal slipje, maar daar was de man het niet mee eens. Toen hij hen niet kon overtuigen, stelde hij voor dat ze een foto van zichzelf zou nemen in het badpak, zodat ze zou zien “hoe ongepast haar roze badpak eruitzag”.

Groter achterwerk

Maar dat weigerde ze, want zij wist naar eigen zeggen zelf goed genoeg dat het geen string was, omdat ze het zelf had gekocht. “Ik heb een groter achterwerk dan de meeste vrouwen en dan kruipt 95 procent van wat ik draag al eens naar boven als ik stap”, legde Jenkins uit. Maar de conciërge vond dat een “normaal badpak” haar hele achterwerk zou moeten bedekken.

De discussie eindigde met een zwembadverbod voor de vrouw, zolang zij dat badpak zou dragen. Omdat Tori “het toch niet zou begrijpen als ze zelf geen kinderen had.” Als laatste herhaalde hij nog eens zijn punt: “Er zijn hier heel wat tienerjongens in dit complex en je moet hen niet opwinden”, klonk het.

“Onaanvaardbaar die verkrachtingscultuur”

Volgens haar verloofde is het onaanvaardbaar dat zijn lief gevraagd wordt om haar lichaam te bedekken, omdat mannen er aanstoot aan zouden nemen en zich “niet zouden kunnen inhouden”. “Op deze manier hou je de verkrachtingscultuur in stand. Dit is echt respectloos ten opzichte van een vrouw.”

“Dat mijn verloofde haar lichaam moet bedekken aan ons eigen zwembad op een dag van 32 graden omdat ze “tienerjongens zou opwinden” is gezever. Dit kan niet. Mijn verloofde moet een badpak kunnen dragen zonder dat ze seksueel belaagd en vernederd wordt. Ze zou zich niet verkracht mogen voelen”, schrijft hij om het verhaal af te sluiten.

Haar verloofde Tyler Newman postte het hele relaas dinsdag op zijn Facebookpagina. Meer dan 27.000 mensen deelde de post en er kwamen al meer dan 13.000 reacties.

.

Nu in het nieuws