© mgb

Aantal studenten met leefloon verzevenvoudigd in vijftien jaar

Het aantal Belgische studenten dat een beroep doet op een leefloon van het OCMW is tussen 2002 en 2016 gestegen van 3.654 naar 27.133, of een verzevenvoudiging. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van minister van Maatschappelijke Integratie Willy Borsus (MR), zo meldt La Dernière Heure donderdag.

blg

In 2002 bedroeg het aantal jonge leefloners respectievelijk 615 in Brussel, 847 in Vlaanderen en 2.192 in Wallonië. Vier jaar later was dat al 8.263, 5.400 en 13.470. Opvallend daarbij is dat Brussel meer studenten met een leefloon telt dan heel Vlaanderen en dat er twee keer zoveel Waalse studerende leefloners zijn als Vlaamse.

“Uitdaging”

“Dit is een uitdaging”, geeft de minister toe, “En daarom hebben we een onderzoek naar de oorzaken gevraagd om de juiste maatregelen te nemen en het cijfer te laten dalen”.

De minister wil een Geïndividualiseerd Project voor Maatschappelijke Integratie (GPMI) instellen voor studenten dat georiënteerd is op werkgelegenheid. “Ik zal de OCMW’s daarover richtlijnen geven”, zo luidt het nog.

()

MEER OVER OCMW