De plakplek van de week: Artisj. / Sint-Amanduskerk

Print
De plakplek van de week: Artisj. / Sint-Amanduskerk
Antwerpen 2060 -

Elke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Artisj. / Sint-Amanduskerk

Wat? In de kelders van de Sint-Amanduskerk staat dit weekend heel wat te gebeuren. Platform voor jonge kunstenaars Kauwgurk palmt de plek in voor de derde editie van haar kunstenfestival Artisj. Drie dagen lang valt hier het werk van jong creatief geweld uit verschillende kunstdisciplines te bewonderen, samen met het werk van enkele Antwerpse nieuwkomers. Vrijdag wordt de aftrap gegeven met een vernissage, gevolgd door een feest gedragen door jong dj-talent uit de omgeving. Hou deze kerk in de gaten, want ook in de toekomst zijn hier verschillende projecten te ontdekken.

Waar? Sint-Amanduskerk, Van Kerckhovenstraat 35.

Deze week? Gratis kunstenfestival Artisj.: van 23-25 juni.

Waarom de moeite? “Nog niet veel mensen kennen deze plek, maar het is hier aangenaam vertoeven, zeker tijdens warme zomerdagen. Iedereen die nieuwsgierig is, is welkom om de mengelmoes aan kunstwerken die we presenteren te komen bezichtigen: van beeldende kunst tot video art. Vrijdag trappen we Artisj. in gang met live performances en dj’s die vooral techno en drum-’n-bass draaien. Zaterdag en zondag loopt de expo overdag verder. Nog op zondag kunnen dj’s hier komen jammen.” (Donia Shahali, medeorganisatrice)

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN