"Zelf je kleding maken is hip"

Print
Malle / Edegem / Essen - In heel wat huiskamers kan je weer een naaimachine vinden want zelf naaien is weer helemaal in. "De leukste kleding, die maak je gewoon zelf", klinkt het. Een reden te meer om met 35 naaigekke vrouwen op weekend te gaan.

Sarah Meinen (31) uit Edegem houdt van naaien. Zij is de initiatiefneemster van dit weekend. “Ik wilde wel eens met een hele boel mensen op naaiweekend gaan", zegt Sarah. Ik gooide mijn vraag op facebook gegooid en een  kleine week waren er al 35 gegadigden. Onder de naam ‘Start the summer naais' zijn we van start gegaan. De dames komen van over het hele Vlaamse land en hebben een ding gemeen: ze zijn gek op naaien." 

"In deze grote zaal zitten 35 naaigekke vrouwen bij elkaar”, lacht Sarah. “We naaien van ’s morgens tot ’s avonds en er wordt met moeite pauze gehouden om te eten. Je kan hier raad aan elkaar vragen en we geven elkaar inspiratie.  We maken foto’s voor onze naaiblogs en we helpen bij het combineren van de juiste stofjes.”

Lieve Mariën (37) uit Ekeren neemt ook deel aan het weekend en heeft een deel van haar stoffenwinkeltje Pieke Wieke meegebracht. “Je kan hier een stofje kiezen of spulletjes om je naaiwerk af te maken.” Alle kleding die gemaakt wordt kan je bewonderen in de showkamer. Daar kan je meteen ook foto’s maken van wat je naaicreatie. "We hebben zelfs gezorgd voor een kleine fotostudio zodat we de creaties die gemaakt zijn meteen op foto kunnen vastleggen", zegt Sarah.

Odetje geboren

Een van die bijzondere kledingcreaties is Odette, meer bepaald hét patroon Odette. “Het is een patroontje om een bloesje te maken”, zegt Nancy Tilborghs (51) uit Lint. “Op twee uurtjes is het klaar. Daarom is het hier ook zo gegeerd. Telkens iemand zo’n bloesje klaar heeft, wordt de geboorte van een Odetje gemeld. Dat wordt dan op luid applaus onthaald.”

“Ik vind het een geweldig weekend”, zegt Sabine Velter (47) uit Ranst. “Je leert hier nieuwe mensen kennen. Het is ook tijd voor jezelf nemen. Je gezin even thuis kunnen achterlaten kan al eens deugd doen, alhoewel mijn dochter ook deelneemt aan dit weekend. Even geen zorgen, geen druk, alleen je eigen ding doen. Ondertussen heb ik toffe vriendinnen leren kennen.”

Wie interesse heeft in de naaigroep of wil deelnemen aan een volgend weekend kan terecht op de facebookpagina ‘Start the summer naais’ of op de blog  van C’est Saar.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio