© rr

© WAS

1 / 2

Filip Meert moet terug naar gevangenis

De Antwerpse zakenman Filip Meert (48), de partner van ex-Miss België Alizée Pouliczek, is door de politie van de zone Rupel gearresteerd. Meert, die momenteel revalideert na een zwaar verkeersongeval, zou volgens justitie de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht hebben geschonden.

vdaa

“Onzin”, reageert Filip Meert vanuit de combi die hem overbrengt naar de gevangenis in de Begijnenstraat. “Het kastje van mijn elektronisch toezicht was al dagen ontregeld. Bij justitie wist men dat, want we hebben dagelijks gebeld. Justitie zou iemand sturen.”

Filip Meert was op 19 mei slachtoffer van een zwaar ongeval. Hij werd op zijn brommer aangereden door een dronken Anderlecht-supporter. Bij het ongeval liep hij vier zware breuken op, waaronder een bekkenbreuk. Terwijl Meert in het UZA lag, kwam justitie een kastje voor elektronisch toezicht plaatsen, omdat hij nog een deel van een straf moet uitzitten na een veroordeling wegens vernieling van een autospiegel.

“Sinds enkele dagen ben ik weer thuis”, zegt Meert. “Het kastje van het elektronisch toezicht moest ik mee naar huis nemen. Ik heb me altijd aan mijn voorwaarden gehouden. Ik ben enkel thuis weggeweest om te revalideren of voor verzorging in het ziekenhuis. Daar heb ik telkens over gecommuniceerd met de Dienst Elektronisch Toezicht. Nu steken ze me plots in de gevangenis, zonder enige reden, terwijl ik van de dokters plat in bed moet liggen om te herstellen. Ik heb nog dagelijks verzorging nodig. Dit gaat nu toch wel heel erg ver.”

Nu in het nieuws