Waterlek in Bisschoppenhoflaan gedicht: nog geen drinkbaar water

Print
Deurne -

Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne was maandagavond een gigantische waterleidingbreuk ontstaan. De hele rijbaan in de richting van Antwerpen stond onder water over een lengte van ruim 300 meter en heel wat woningen langs de baan moeten water slikken. De waterleiding was afgesloten, waardoor 300 tot 400 bewoners het zonder drinkwater moeten stellen. Het lek is dinsdag sinds ongeveer 17 uur gedicht, maar op drinkbaar water moeten de bewoners mogelijk tot donderdag wachten.

Niet voor het eerst is er een breuk ontstaan in de waterleiding onder de Bisschoppenhoflaan. De oorzaak is vermoedelijk te zoeken in het toegenomen watergebruik van de bewoners als gevolg van de hitte.

Waterlek in Bisschoppenhoflaan gedicht: nog geen drinkbaar water
Foto: BFM

De breuk was ditmaal zeer groot. Het water spoot over een aanzienlijke lengte aan hoge druk uit de grond, waardoor zelfs het voetpad deels omhoog kwam. De rijbaan was over een lengte van ruim 300 meter herschapen tot een zwembad, waardoor de weg in de richting van Antwerpen omstreeks 19 uur was afgezet.

Gezinnen zonder water

De brandweer kwam het overtollige water wegpompen. De waterleiding werd meteen afgesloten, waardoor tal van gezinnen plots zonder water kwamen te zitten, wat geen pretje is met tropische temperaturen van boven de dertig graden.

De brandweer kreeg ook een reeks oproepen van buurtbewoners bij wie het water tot in de woningen was binnengedrongen. Sinds dinsdag 17 uur is het lek gedicht, maar het beschikbare water is nog niet drinkbaar. Laboratoriumtests zullen ten vroegste donderdag uitsluitsel geven. Een groene kaart in de brievenbus betekent dat het water opnieuw veilig is verklaard. 

Volgende waterafnamepunten zijn voorzien, meldt Water-link:

  • Standpijp: Meyerstraat nr 17
  • Standpijp: Albert Bevernagestraat nr 1/3
  • Drinkwatercontainers: Bisschoppenhoflaan 67, 91, 163 en 189
 

Het is niet de eerste keer dat er zich een waterleidingbreuk voordoet op de Bisschoppenhoflaan. Eind vorig jaar waren het er liefst vier in enkele maanden tijd. Water-link beloofde toen om in de eerste helft van 2017 alle distributieleidingen te vernieuwen.

Video: BFM

Waterlek in Bisschoppenhoflaan gedicht: nog geen drinkbaar water
Foto: BFM
Waterlek in Bisschoppenhoflaan gedicht: nog geen drinkbaar water
Foto: BFM
MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio