Kerknet maakt nieuwe webserie rond Antwerpse kapucijn

Kenny Brack (midden) en het werk dat hij verricht zullen in beeld worden gebracht. Foto: FRBE

Kerknet maakt nieuwe webserie rond Antwerpse kapucijn

Print
Brussel -

Kerknet, het portaal van de katholieke kerk in Vlaanderen, heeft maandag een vierdelige webserie gelanceerd rond het kapucijnenklooster aan de Ossenmarkt in Antwerpen. Centraal staan pastoor en minderbroeder Kenny Brack en het werk dat hij verricht voor de gemeenschap, zo legt Koen Vlaeminck, coördinator van Kerknet, uit.

De eerste aflevering van de minireeks, die met een professionele cameraman werd gedraaid, is vanaf dinsdag/vandaag te bekijken via het YouTube-kanaal van Kerknet. In de loop van deze week en volgende week worden de overige drie afleveringen gepubliceerd.

Met de serie wil Kerknet laten zien dat een parochie uit meer bestaat dan alleen een kerk en wil het de “rijkdom” van de Heilig Hartparochie in de Seefhoek in de kijker zetten. Centraal daarbij staat kapucijn Kenny Brack, die iedere dag van het kapucijnenklooster aan de Ossenmarkt naar het De Conickplein en de Heilig Hartkerk trekt om er parochiaal werk te verrichten.

“We kozen voor de Heilig Hartparochie omdat daar heel veel dingen gebeuren. Het is een mooie plaats om rond te werken, met veel facetten”, legt Vlaeminck uit. “Er is voedselbedeling, een jongerenwerking en ook de liturgie komt er duidelijk aan bod. Er zijn ook heel veel mensen en vrijwilligers actief en die willen we daarnaast een hart onder de riem steken.”

Voorlopig zijn er nog geen concrete plannen voor een vervolg op de minireeks. “Maar de kans is zeer groot dat we ook in andere parochies een webserie zullen draaien”, besluit Vlaeminck.

MEEST RECENT