GRASPOP. Scorpions komen traag op gang, Opeth imponeert

Print
GRASPOP. Scorpions komen traag op gang, Opeth imponeert

Foto: Gil Plaquet

De Duitse groep Scorpions kwam zondagavond op Graspop nogal traag op gang. Echt veel volk was er niet komen opdagen voor het concert, en opvallend veel mensen met een Scorpions-t-shirt stonden ver van het podium.

We hebben zelf niet zo veel met The Scorpions. Hun muziek klinkt als platte hardrock met af en toe een leuk refrein, maar dat refrein werd in Dessel niet eens krachtig gezongen. Zanger Klaus Meine draait dan ook rond de zeventig. In vergelijking met leeftijdsgenoten Deep Purple spelen deze heren toch enkele klassen lager.

Drummer vliegt de hoogte in

Het begin van het optreden van de Duitse groep in Dessel was ronduit mak. Na een halfuur zongen de fans wel lustig mee met ballades als ‘Send me an angel’ en ‘Wind of change’. Het was voor de groep het startsein om een tandje bij te steken. Gaandeweg werd er gretiger gespeeld, en drummer Mikky Dee vloog met zijn drumstel zelfs de hoogte in om een geslaagde ode aan de overleden Lemmy van Motörhead te brengen.

Op het einde zongen vele kelen de ballade ‘Still lovin’ you’ mee. Het was een mooi slowmoment op een heftig festival als Graspop.

Opeth doet het uitstekend

Zelf waren we zondagavond wel meer onder de indruk van een fantastisch optreden van de Zweedse groep Opeth in de Marquee. Opeth speelt progressieve metal. Ruwe grunts worden afgewisseld met melodieuze cleane zang en schitterende gitaar- en keyboardpartijen. Het optreden was een van de hoogtepunten van het festival.

GRASPOP. Scorpions komen traag op gang, Opeth imponeert
Foto: Gil Plaquet