Terreuraanval op populair vakantieresort in Mali: Twee doden, twintigtal gijzelaars bevrijd

Foto: AFP

Terreuraanval op populair vakantieresort in Mali: Twee doden, twintigtal gijzelaars bevrijd

Print

De aanval op een toeristisch resort in een buitenwijk van de Malinese hoofdstad Bamako, was een jihadistische aanval. Dat zegt minister van Veiligheid Salif Traoré. Volgens hem vielen er twee doden en konden de Malinese strijdkrachten ongeveer twintig gegijzelden bevrijden.

De aanval vond plaats op Le Campement, een luxueus vakantieresort in Dougourakoro, ten oosten van de Malinese hoofdstad Bamako. Omwonenden van het resort, dat ook erg populair is bij westerse toeristen, hoorden schoten en er was rook te zien boven de verblijfplaats in het oosten van de stad. Het Malinese leger en internationale veiligheidstroepen kwamen ter plaatse.

Er vielen twee doden. Een van de dodelijke slachtoffers zou de Frans-Gabonese nationaliteit hebben.

Mali kreunt al langer onder jihadistische aanvallen. In november van 2015 kwamen er nog meer dan twintig mensen - onder wie twee Belgen - om het leven bij een gijzeling in een Radisson Blu-hotel in Bamako. Toen zat een aan al-Qaeda gelieerde groep achter de aanval. In maart van vorig jaar werd het hotel Nord-Sud in Bamako aangevallen. Op dat moment verbleef er een missie van de Europese Unie in het hotel.

Sinds de gijzeling was in Mali de noodtoestand van kracht. Die werd afgelopen april nog maar eens verlengd met zes maanden.

Nu in het nieuws