Dit bizarre geheimpje had bekende zangeres liever niet bekend zien worden (maar Jimmy Fallon besloot daar anders over)

Lorde. Foto: AFP

Celebs

Dit bizarre geheimpje had bekende zangeres liever niet bekend zien worden (maar Jimmy Fallon besloot daar anders over)

Print

Lorde, de Nieuw-Zeelandse zangeres die bij ons vooral bekend is door de wereldhit ‘Royals’, was afgelopen vrijdag te gast in het Amerikaanse talkshowprogramma ‘The Tonight Show’. Om haar nieuwe album Melodrama te promoten, dacht ze. Tot presentator Jimmy Fallon haar enkele vreemde vragen begon te stellen.

De toen zestienjarige Lorde brak begin 2013 door met de monsterhit ‘Royals’, later dat jaar volgde haar eerste album Pure Heroine. Ook dat verkocht als zoete broodjes, maar vervolgens bleven haar fans een beetje op hun honger zitten. Tot nu, want de zangeres heeft een nieuwe plaat - Melodrama - klaar.

Die plaat kwam ze vrijdagavond promoten in ‘The Tonight Show’, maar presentator Jimmy Fallon was eigenlijk meer geïnteresseerd in wat de intussen twintigjarige Nieuw-Zeelandse in die 3,5 jaar tussen de twee albums door allemaal gedaan had.

“Misschien niet op de manier die je verwacht van een internationale beroemdheid”, antwoordde de songwriter. Ze kon zich dagenlang terugtrekken in een uithoek van haar thuisland om ‘Twin Peaks’ te bingewatchen ofwel trok ze laat op de avond naar die typisch Amerikaanse diners in New York om “anoniem” nieuw werk te brengen voor de aanwezigen. Als testcase.

“Je houdt dus van diners”, pikte Fallon in. Zijn blik verraadde meteen dat hij naar een “gevoelig” onderwerp aan het toewerken was. Lorde knikte. “En heb je dan uien ringen besteld?”, vervolgde de presentator.

Op dat moment besefte de zangeres dat haar geheim niet langer een geheim was. Fallon wist het. En zo meteen zouden miljoenen mensen het ook weten.

Fallon toonde een print van een onlangs verwijderd Instagramaccount met de naam Onionringsworldwide. Een account met amper 24 volgers dat - de naam zegt het een beetje - zich specialiseerde in recensies van uienringen. En Fallon had redenen om te geloven dat niemand minder dan Lorde zelf achter het account zat. Waarom? Omdat de recensies kwamen van plaatsen waar de zangeres ook gespot was.

“Ok, ok... ik geef het toe. Ik ben het. Ik zit achter het Instagramaccount”, bekende Lorde uiteindelijk. “Al had ik niet verwacht dat er zo een hetze rond gemaakt zou worden.”

Ondertussen is het account offline gehaald. “Nu dat iedereen ervan weet, vrees ik dat ik tijdens optredens bekogeld ga worden met uienringen...”

NIET TE MISSEN