Bezwaarschrift over bushalte legt werken stil: Paardenmarkt pas af na ‘knip’

Foto: Patrick De Roo

Bezwaarschrift over bushalte legt werken stil: Paardenmarkt pas af na ‘knip’

Print
Antwerpen -

De herinrichting van de Paardenmarkt is tijdelijk stopgezet vanwege een bezwaarschrift over de nieuwe bushalte. De oplevering van de straat wordt zo, noodgedwongen, uitgesteld tot na de knip van de Leien, over anderhalf jaar.

Buurtbewoners en handelaars van de Paardenmarkt zijn niet te spreken over de nieuwe verkeerssituatie in de straat. De rijstroken zijn versmald en er werden verkeersremmende maatregelen genomen. Door de versmalling van de rijbaan is er veel ruimte vrijgekomen aan de zijkanten, die ingevuld zouden worden als een wandelboulevard. Maar door een bezwaarschrift van een buurtbewoner over de plaats van de nieuwe bushalte, moesten de werken stilgelegd worden.

Het gevolg is een onafgewerkte wandelboulevard die voor heel wat verwarring zorgt bij voorbijgangers. Fietsers maken er vandaag gebruik van, maar paaltjes in het midden van de nieuwe strook zorgen voor gevaarlijke situaties. Aan het kruispunt van de Paardenmarkt en de Nieuwegang is ook een volle lijn doorgetrokken. Chauffeurs die de Nieuwegang willen inrijden, begaan dus een zware verkeersovertreding.

“We zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing”, zegt districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA). “Ik denk dat ze inderdaad overijverig met de witte lijnen aan de slag zijn gegaan. De paaltjes zijn gezet om de verschillende inritten duidelijk aan te geven, maar alles is geplaatst in de veronderstelling dat er meteen doorgewerkt kon worden en zo alles in zijn plooi zou vallen. Door een bezwaarschrift over de plaats van de nieuwe bushalte, waren we genoodzaakt die werken stil te leggen.”

Kruispunt Leien

In de vernieuwing van de Paardenmarkt zat ook de heraanleg van het kruispunt met de Leien vervat. De bedoeling was om dat voor de knip te realiseren, maar ook daar heeft het bezwaarschrift voor vertraging gezorgd. “Dat kruispunt zou volledig onderbroken moeten worden voor die werken”, zegt Cordy. “Dat kunnen we niet maken, tijdens de knip van de Leien. We hopen dat er zich een opportuniteit voordoet, zodat we alsnog die werken kunnen aanvangen, maar anders kunnen we pas na de knip beginnen.”

Video: atv

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio