© rr

Politie gaat schade bij inval verkeerde flat dan toch vergoeden: “Verhaal door menselijke bril bekeken”

Het verhaal dat uw krant zaterdag bracht over een inval van het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie krijgt nog een staartje. De politie gaat dan toch de schade vergoeden.

doro

Enkele maanden geleden brak de Antwerpse politie per vergissing het raam open van een flat op de Mechelsesteenweg. “Wij hebben uiteraard begrip voor schade die veroorzaakt wordt tijdens een dringende interventie van de politie”, zei het koppel dat in uw krant wel aan de alarmbel trok omdat nu blijkt dat de verzekering van de politie de schade van 1.500 euro niet zal betalen.

“Er was duidelijk sprake van een noodsituatie wegens ‘stilzwijgend hulpgeroep’, zoals dat heet”, klonk het bij de politie. “Op basis van het Belgisch aansprakelijkheidsrecht hebben wij geen fout gemaakt.”

Zondag laat de politie weten de schade toch te vergoeden. “Dit was een uitzonderlijke situatie die gelukkig niet vaak gebeurt. Maar we hebben dit verhaal door een menselijke bril bekeken. Je kan deze mensen moeilijk laten opdraaien voor schade waar ze zelf niet voor verantwoordelijk zijn”, zegt woordvoerder Sven Lommaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners