Meer dan 5.000 bezoekers trotseren brandende zon op Rozenfeesten

Print
Mechelen - Meer dan 5.000 bezoekers kwamen zondag onder een brandende zon naar het jaarlijks feest in de rozentuin van het Vrijbroekpark. Er werden heel wat activiteiten georganiseerd, maar de roos stond centraal.

In de rozentuin kon je niet alleen genieten van de bloemenpracht, maar ook van sfeervolle muziek. Het Mechels seniorenorkest, Koen Nys, Jazz Trio, harpspeelster Aurélie Viegas en het accordeonduo Les Odettes lieten de bezoekers mee wiegen op hun vrolijke deuntjes.
 
De kinderen konden hun creativiteit tonen en dromenvangers of roosjes van kaarsvet-papier knutselen. Andere lieten zich dan weer een gek kapsel maken of schminken. Onder de lommer van de bomen proefden bezoekers van rozendrankjes, pannenkoeken en zelf heerlijk ter plaatse gemaakte rozenijs.
 
Studio Belle Epoque is ook al enkele jaren van de partij. “We keren terug naar de laatste decade van de 19de eeuw en lieten ons inspireren door de bekende Britse dichter-schrijver Oscar Wilde, de opkomende stijl van de art nouveau en de rozen- en bloemenpracht uit die tijd”, klonk het bij deze kleurrijk geklede deelnemers.
 
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio