Geen Final Six voor Red Dragons

Foto: BELGA

Na resultaten op andere velden

Geen Final Six voor Red Dragons

Print
België (FIVB-18) is niet geplaatst voor de Final Six van de World League volleybal. Na de 3-0 nederlaag die de Red Dragons zondag in Antwerpen leden tegen Frankrijk (FIVB-9), waren ze van enkele andere resultaten afhankelijk en die draaiden niet in hun voordeel uit.

In hun negende en laatste wedstrijd van de World League volleybal leden de Red Dragons zondag in de Antwerpse Lotto Arena een 0-3 nederlaag geleden tegen Frankrijk. De setstanden waren 21-25, 16-25 en 16-25.

Twee weken geleden in het Servische Novi Sad waren de Belgen nog te sterk voor titelverdediger Servië (3-0/FIVB-10) en de Verenigde Staten (3-1/FIVB-3), nadat ze de campagne begonnen waren met een 2-3 nederlaag tegen Canada (FIVB-8). Vorig weekend gingen de troepen van bondscoach Vital Heynen in de Iraanse hoofdstad Teheran met een vijfsetter onderuit tegen het gastland (FIVB-7), klopten ze Argentinië (FIVB-6) met 3-2 en verloren ze van Servië met 3-0. In Antwerpen helt de balans naar twee nederlagen - tegen Canada (3-2) en Frankrijk (3-0) - en één zege tegen Italië (FIVB-4/3-1).

Opstelling: Van den Dries 13, Deroo 8, Van de Voorde 3, Valkiers, Rousseaux 5, Van de Velde 4, libero Stuer. Kwamen in: Lecat 3, Klinkenberg 1, Verhees 2, Van Walle 1, Ribbens, D'Hulst.

Tegenvallende resultaten

Na acht van negen wedstrijden namen de Belgen nog de vierde plaats in, maar in extremis werden ze nog voorbijgegaan door Canada (FIVB-8), dat met 3-1 won van Italië (FIVB-4), Rusland (FIVB-5), met 3-0 te sterk voor Iran (FIVB-7), en uiteindelijk ook door de Verenigde Staten (FIVB-2), die Polen (FIVB-2) met 3-1 versloegen. De Amerikanen eindigden net als de Belgen met vier gewonnen wedstrijden en veertien punten, maar hebben een beter setquotiënt (1,188 tegen 0,947) en nemen zo de zesde plaats in. De Verenigde Staten zijn ook wel nog niet zeker van hun plaats op de Final 6, die begin juli in het Braziliaanse Curitiba gespeeld wordt. Bulgarije (FIVB-16) kan de Amerikanen het laatste ticket nog afsnoepen met een zege in Argentinië (FIVB-6). België zakt in dat geval naar de achtste plaats in de eindstand.

MEER SPORTNIEUWS