Waalse schepen slachtoffer van agressie, maar aanvaller had zich vergist van doel

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Waalse schepen slachtoffer van agressie, maar aanvaller had zich vergist van doel

Print

Pascal Lafosse, schepen van Feestelijkheden en Sport in Bergen (PS), is zaterdagavond rond 23.30 uur slachtoffer van een agressie geworden. Een persoon onder invloed van alcohol reed met zijn auto op hem in. De agressor had zich kennelijk van doel vergist. Dat meldt het parket van Bergen.

De echtgenote van Lafosse, die hun auto bestuurde, kon de agressor net ontwijken bij zijn eerste aanval. De schepen stapte uit zijn wagen, maar zag toen dat de agressor met zijn wagen opnieuw op hem wilde inrijden. De schepen kon de auto ontwijken en slaagde erin de agressor, die intussen uit zijn auto gestapt was, te overmeesteren.

Volgens procureur Christian Henry dacht de benevelde agressor dat hij in de wagen van schepen Lafosse zijn zus herkend had, met wie hij ruzie heeft over een geldkwestie.

De politie werd erbij gehaald en kon de agressor inrekenen. Hem ondervragen lukte niet meteen omwille van zijn dronkenschap.

De verdachte zal zondagnamiddag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij wordt onder meer beschuldigd van poging tot doodslag.

Nu in het nieuws