Gezin vindt wurgslang in tuin

Foto: rr

Gezin vindt wurgslang in tuin

Print
Berlaar -

De familie Bauwens-Van Gorp uit Berlaar-Heikant (Berlaar) kreeg zondagvoormiddag onverwacht bezoek in haar tuin op de Heistsebaan. Ze trof er een kleine wurgslang aan. De brandweerpost van Putte kwam ter plaatse en kon het dier vangen. Het gaat vermoedelijk om een jonge python.

“Toen ik ‘s ochtends naar ons hondje kwam kijken op het terras, zag ik naast hem een opgerold hoopje liggen. Wanneer ik dichterbij kwam, bleek het om een gele slang te gaan”, vertelt Kathleen Van Gorp. “Dat was even schrikken, maar we schoten zeker niet in paniek. Onze kinderen, Milla en Cas, hadden eerder die dag nog buiten gespeeld. We zijn naar binnen gegaan en hebben meteen de brandweer opgebeld.”

De hulpverleners kwamen snel ter plaatse en konden het dier veilig opbergen. “De slang had zich wel eerst nog in een roostertje verscholen dat moest worden opengemaakt.”

“Het was een jong dier van zo’n tachtig centimeter lang, vermoedelijk een python”, klinkt het bij de hulpverleningszone Rivierenland. Zij hebben brandweermannen die er speciaal voor opgeleid zijn om dit soort dieren te benaderen en te vangen. “Van waar het dier komt weten we niet, maar waarschijnlijk is het ontsnapt uit een terrarium in de buurt. We brengen de slang nu naar een gespecialiseerde dierenopvang waar het voorlopig verder zal verzorgd worden”, legt de brandweerofficier uit.

Gezin vindt wurgslang in tuin
Foto: rr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio