Bande tekent voor twee seizoenen bij Malinwa, Pedersen op komst

Foto: rr, PHOTONEWS

Bande tekent voor twee seizoenen bij Malinwa, Pedersen op komst

Print

KV Mechelen is volop bezig om zijn aanvallend compartiment te versterken. Hassane Bande (18) tekent voor twee seizoenen met optie op twee extra jaren.

En ook met Nicklas Pedersen (29) is een akkoord dichtbij.

Allereerst Bande dus, want die loopt er zondag op de eerste training van de voorbereiding sowieso al tussen. Niet voor het eerst, want de hele maand april trainde de jonge aanvaller uit Burkina Faso al mee met de A-kern. In die periode maakte hij indruk op de trainer. “Technisch sterk, vinnig, intelligent en erg leergierig”, zo noemde Yannick Ferrera hem. Hij wilde Bande aan het werk zien in de oefenmatch tegen Westerlo begin mei, maar toen moest hij op pad met de nationale ploeg. Toch volgde de beloning, want Bande kreeg te horen dat hij mocht terugkomen. Zijn visum werd intussen in orde gebracht, gisterochtend arriveerde hij in België, en KV gaat hem nu ook meteen vastleggen. Hij komt over van opleidingsclub Salitas en tekent een contract voor twee seizoenen met optie op twee extra jaren.

Bande is vooral een optie op de toekomst. Maar KV maakt ook werk van de korte termijn. Nicklas Pedersen is een van de aanvallers met wie wordt gepraat. Pedersen speelde in het seizoen 2012-2013 al Achter de Kazerne en ontpopte zich tot publiekslieveling - mede door zijn dertien goals in 27 matchen. Na één jaar trok hij naar AA Gent, maar in zijn tweede seizoen bij de Buffalo’s liep hij een zware knieblessure op en verdween hij uit beeld. In januari 2016 trok hij naar Oostende, waar hij achterop raakte door een enkelletsel. Hij kwam het voorbije seizoen maar vijftien keer in actie, waarvan veertien keer als invaller, maar dat kwam ook door de moordende concurrentie van Musona, Cyriac, Akpala en vooral Dimata. Pedersen is nu vrij, is fit - hoe fit hij is, moeten tests uitwijzen - en ziet een terugkeer naar KV zitten. Hij is bereid om in te leveren, waardoor hij voor Malinwa een mooie opportuniteit is. Een akkoord is nakend.

Nog derde spits

Keert Pedersen terug, dan is het nog niet gedaan, want KV wil nog een derde spits vastleggen - een ander profiel dan de Deen. De club doet dus een inspanning in de voorhoede. Dat is ook nodig, want Osaguona trok met een onvoldoende terug naar Nigeria en Verdier moet de club verlaten. Zolang de Fransman geen club gevonden heeft, wordt hij wel gewoon op training verwacht. Het voordeel van KV is uiteraard dat ook Kolovos, van zodra hij fit is, desnoods als diepste man kan depanneren. Voor de Griek legde het bestuur een recordsom van 750.000 euro op tafel, gespreid over meerdere jaren.

MEER VOETBALNIEUWS