© EPA

Trump op Twitter: Clintons en Democraten hebben banden met Rusland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een serie tweets vragen opgeworpen rond mogelijke banden tussen Hillary Clinton en Rusland. Dat heeft de conservatieve nieuwszender Fox donderdagavond (plaatselijke tijd) gemeld.

adm

Het Republikeinse staatshoofd staat onder druk vanwege mogelijke banden van zijn campagneteam met Rusland, terwijl er ook een onderzoek loopt naar mogelijke inmenging van Moskou in de presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Waarom worden de handelingen van de familie Hillary Clinton en de Democraten met Rusland niet onderzocht, en mijn onbestaande handelingen (met Rusland) wel? “, klonk het in een presidentiële tweet.

Vervolgens twitterde de president dat de “achterbakse H” (waarbij hij Hillary Clinton bedoelde) telefoons vernietigde, en “e-mails bleekte”. Trump stipte daarbij ook aan dat haar man Bill, enkele dagen voordat zij buiten vervolging was gesteld voor het gebruik van een private e-mailserver toen ze minister van Buitenlandse Zaken was, de toenmalige minister van Justitie Loretta Lynch had ontmoet. “Ze hebben het over obstructie? “, sneerde de president die er ook wordt van beticht de rechtsgang te hebben belemmerd.

MEER OVER Hillary Clinton