Hogeschool werkt samen met TSM

Dagopleiding Informatica in Thomas More

Print
Sint-Katelijne-Waver -

De hogeschool Thomas More biedt vanaf september 2017 de HBO5-opleiding Informatica naast avondonderwijs ook in dagonderwijs aan. De lessen worden in Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver gedoceerd.

“Een HBO5-opleiding is een soort van tussenniveau tussen het secundair onderwijs en een professionele bachelor”, legt opleidingsmanager van Campus De Nayer Patrick Pelgrims uit. “Omdat we merken dat een aantal studenten om verschillende redenen afhaakt in de hogere opleidingen, willen we hen de mogelijkheid geven om te heroriënteren naar een HBO5-alternatief. Zo kunnen ze toch nog hun studies voortzetten en een diploma behalen in een richting waarin ze geïnteresseerd zijn.”

“Na de opleidingen Elektromechanica en Elektriciteit willen we nu ook de richting Informatica als volwaardige HBO5-dagopleiding aanbieden. Informatici zijn erg gegeerde werknemers en dus willen we studenten de kans geven om zich hierin te ontplooien. Voor volgend jaar verwachten we een veertigtal inschrijvingen”, zegt Pelgrims.

Voor de uitwerking van de opleiding werkt Thomas More samen met TSM Mechelen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio