© Stijn Van de Sande

Parkeersituatie aan Sint-Lambertusschool baart ouders zorgen: “GAS-boete voor parkeren op stoep”

De parkeerplaatsen aan de Sint-Lambertusschool in de Mechelse deelgemeente Muizen zorgen voor heel wat ergernis. Volgens sommige ouders is het onmogelijk om veilig en reglementair te parkeren. Enkele van hen kregen dan ook al een GAS-boete.

“Het grootste probleem stelt zich bij een parkeerplaats vlak voor de schoolpoort aan de Stationsberg”, klinkt het bij Marieken Cels. “Die parkeerplek loopt uit in een punt waardoor geen enkele wagen zich er reglementair kan parkeren. Om het veilig te houden en schade aan de wagen te voorkomen, zetten veel ouders zich met twee wielen enkele centimeters op de stoep.”

Maar dat mag volgens de wegcode niet, en dus vlogen al enkele ouders op de bon, ook Cels. Zij kreeg recent een GAS-boete nadat ze zich op de bewuste parkeerplaats zette. “Het is een kiss & ride-zone waar mensen maar voor heel korte periodes staan om hun kinderen af te zetten of weer op te halen. Daarom vragen wij graag wat begrip en menselijkheid van de agenten. De ouders proberen zich zo veilig mogelijk te parkeren en we staan slechts enkele centimeters op de stoep, zodat we niemand hinderen.”

Meldingen

“We krijgen regelmatig meldingen over de parkeerproblematiek aan de school”, reageert Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. “We nemen deze meldingen ernstig en voeren hierop controles uit. De Sint-Lambertusschool maakte ons in het verleden ook al attent op de problematiek van niet reglementair geparkeerde voertuigen voor de schoolpoort, maar ook ouders storen zich geregeld aan het parkeergedrag. Het respecteren van de wegmarkeringen, alsook van voet- en fietspaden zorgt ervoor dat onder meer de jonge weggebruikers veilig naar school kunnen gaan. Daarom houden we regelmatig toezicht voor een verkeersveilige schoolomgeving.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio