© Captain Jack

Captain Jack crasht nog voor komst eerste vliegtuig

Het Molse vakantiepark Sunparks Kempense Meren beslist definitief om geen themapark op zijn parking toe te laten. Ondanks lange onderhandelingen kwamen Sunparks en Jack Schoepen niet tot een overeenkomst. Als het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) wordt goedgekeurd kan er wel nog een waterskibaan komen.

Eind vorig jaar leek alles nog in kannen en kruiken. Jack Schoepen, de zoon van wijlen pretparkbouwer Bobbejaanland Schoepen, lanceerde in 2015 zijn plannen om een themapark van 12.000 vierkante meter rond luchtvaart te bouwen op de parking van het vakantiedomein Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw. Eind vorig jaar werden de ver gevorderde plannen met driedimensionale beelden voorgesteld op een grote persconferentie en informatiemarkt voor de buurt. Wanneer de aanvragen voor de vergunningen vlot zouden verlopen, kon de bouw van het themapark met de naam Captain Jack zelfs dit jaar nog starten.

Geen akkoord

Blijkbaar was er tot op heden nog steeds geen definitief akkoord tussen Sunparks en Jack Schoepen om het themapark effectief te bouwen op de parking van het Molse vakantiepark. “De onderhandelingen over het dossier hebben zeer lang geduurd”, zegt parkdirecteur Jean Jonckers van Sunparks. “Jammer genoeg is er geen overeenkomst tussen beide partijen uit de bus gekomen.” Het is dus definitief zeker dat er geen themapark rond luchtvaart komt op de parking van Sunparks in Mol-Rauw. “Ik kan geen details geven over de reden van het afspringen van de onderhandelingen. De gesprekken zijn op een hoger niveau gevoerd.”

© mto

Jack Schoepen en zijn woordvoerster Lynn Wesenbeek waren gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

Waterskibaan

Er komt dus geen themapark, maar de gelijktijdig met Captain Jack voorgestelde waterskibaan kan wel geïnstalleerd worden als eind deze maand het PRUP wordt goedgekeurd op de provincieraad. De waterskibaan zal 740 meter lang zijn met daarnaast nog een rechte piste van 140 meter voor beginners. De waterskibaan wordt elektrisch aangedreven en zal dus niet gebruikmaken van gemotoriseerde boten die waterskiërs normaal verder trekken. Aan de oevers van de plas van Rauw is er ook plaats voor aanlegsteigers, een clublokaal en maximum vijftig parkeerplaatsen in een landschapsparking.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio