Chiro Zonderschot verhuurt lokaal aan gemeentelijke basisschool

Foto: Joren De Weerdt

Chiro Zonderschot verhuurt lokaal aan gemeentelijke basisschool

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeentelijke basisschool De Zonne in Zonderschot (Heist-op-den-Berg) neemt vanaf volgend schooljaar een extra lokaal in de nieuwbouw van de plaatselijke Chiro in gebruik. Zo biedt de school het hoofd aan het dreigende plaatsgebrek in het tweede leerjaar.

Op enkele jaren tijd steeg het aantal leerlingen bij De Zonne van 185 naar 250. De toestroom zorgde eerder al voor capaciteitsproblemen bij de kleuters. Voor hen werd begin dit jaar nog een extra klascontainer op het terrein geplaatst. De school vroeg enkele jaren geleden wel subsidies aan voor verbouwingen. “Maar dat kan nog enkele jaren duren”, stelt directeur Gerry Verbeeck.

Ondertussen dreigde er ook een plaatstekort te ontstaan voor dertig leerlingen die in september naar het tweede leerjaar gaan. “We hadden plaats te weinig om de klas degelijk te kunnen splitsen”, legt Verbeeck uit. “De Chiro had nog een lokaal op overschot, dat bovendien ook nog eens grenst aan onze speelplaats. Een ideale oplossing.”

In de zomer van 2015 gingen de oude Chirogebouwen in de Withofstraat tegen de vlakte. Twee jaar later benadert de nieuwbouw stilaan de eindfase. De overeenkomst tussen de school en de Chiro blijkt uiteindelijk voor alle partijen interessant. “Alle betrokken partijen zijn winnaars in dit verhaal”, zegt schepen van Onderwijs Eric Verbist (CD&V). “Als gemeente hoeven wij niet meteen te investeren in bijkomende infrastructuur. De school is ondertussen uit de nood geholpen en ook de Chiro heeft er baat bij. Voor hun nieuwbouw kende de gemeente hen namelijk een renteloze lening toe. De maandelijkse huurprijs van 550 euro voor het lokaal kunnen zij bij de afbetaling voortaan in mindering brengen.”

De nieuwbouw moet tegen de helft van de zomervakantie helemaal klaar zijn, want op 13 augustus stelt de Chiro de splinternieuwe lokalen open voor het grote publiek. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio