Drie rijbewijzen ingetrokken voor snelheden tot 151 km/u op Rijksweg

Themabeeld alcoholcontrole Foto: Theo Derkinderen

Drie rijbewijzen ingetrokken voor snelheden tot 151 km/u op Rijksweg

Print
Bornem / Sint-Amands - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag snelheids- en alcoholcontroles op drie plaatsen in Klein-Brabant. Ook de volgende dagen en weken vinden er nog verschillende controles plaats in het kader van de Zomer BOB-campagne.

Langs de Rijksweg (N16) in Bornem werden in de richting van Temse 211 bestuurders gecontroleerd op snelheid. 26 chauffeurs reden meer dan de toegelaten 90 km/u. Van drie van hen werd het rijbewijs zelfs onmiddellijk ingetrokken voor snelheden tot 151 km/u. 27 bestuurders legden een negatieve ademtest af. Eén bestuurder blies alarm en was zijn rijbewijs voor drie uur kwijt.

In de richting van Willebroek werden 93 voertuigen op snelheid gecontroleerd op de N16. Negen van hen reden te snel. Alle 44 gecontroleerde bestuurders bliezen safe. Bij een persoon werd een speekseltest afgenomen in het kader van drugs in verkeer. Ook deze bestuurder was BOB.

Aan de Provincialeweg (N17) in Sint-Amands passeerden 45 voertuigen voorbij de flitscamera. Drie bestuurders hadden te veel haast. 23 gecontroleerde bestuurders waren BOB. Een persoon had wel iets te veel alcohol op en diende zijn rijbewijs voor drie uur in te leveren.


 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio