© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

© WAS

1 / 2

Antwerp in totale chaos naar eerste training

Wat na 13 jaar voor Antwerp een feestelijke terugkeer naar eerste klasse moest worden, stevent stilaan af op een calvarietocht. Maandag staat in theorie de eerste training van het seizoen gepland, maar er heerst grote onduidelijkheid. Antwerp heeft nog geen trainer en moet teruggrijpen naar de eerder afgeserveerde Wim De Decker om de eerste oefensessies te leiden...

GERT GYSEN

De afgelopen twee seizoenen was de eerste training bij Antwerp steeds een feest. Er werd telkens uitgeweken naar het stadion om de massa te ontvangen. Twee jaar geleden daagden er 4.000 fans op, vorig jaar zo’n 1.500.

Wat een contrast met dit jaar. Nu bleven zelfs de spelers tot gisterenavond laat in het ongewisse over de start van de trainingen. Omstreeks half tien viel er dan toch een mail binnen met de melding dat ze om half twee in Wommelgem worden verwacht.

Maar de nieuwe trainer zal daar waarschijnlijk nog niet zijn. Daardoor zal wellicht Wim De Decker moeten depanneren. Die leidde als T1 de ploeg vorig jaar naar de titel in tweede klasse, maar vond tot dusver geen akkoord met Antwerp over een nieuw contract. De Great Old sprak zelfs met andere kandidaten - onder wie Peter Maes - maar omdat het nog steeds niemand heeft gevonden voor de post van T1 zal het Wim De Decker zijn contractuele verplichtingen laten nakomen. Zijn contract loopt nog tot 30 juni en dus zal hij nog even als (interim-)trainer moeten fungeren.

Naar Wommelgem

Drie maanden na de titel in de Proximus League is het op sportief vlak een chaos bij Antwerp. Er werd pas in laatste instantie een terrein gevonden om de voorbereiding te starten. Omdat het nu op de Bosuil niet kan, wijkt Antwerp uit naar sportcomplex Brieleke in Wommelgem.

Ook organisatorisch staat lang niet alles op punt. Er is ook nog geen nieuwe trainingsuitrusting, waardoor er mogelijk getraind moet worden in de kledij van vorig seizoen. Maar die setjes zijn niet meer volledig.

Ook in het oefenprogramma zitten nog flink wat hiaten. Een stage ligt nog niet vast en op dit moment zijn er nog maar twee oefenwedstrijden bekend. Eentje op Rochus Deurne (17 juni) en bij Zwarte Leeuw (24 juni). Maar een officieel akkoord met die clubs is nog niet getekend.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws