Helse fietstocht levert 11.000 euro voor SHIN op

Foto: Jef Wijckmans

Helse fietstocht levert 11.000 euro voor SHIN op

Print
Aartselaar / Kontich - Na een 2.600 kilometer lange fietstocht ten voordele van Spaanse Honden In Nood (SHIN) is Luc Goris opnieuw thuis. Nieuwe plannen borrelen ondertussen op.

Luc Goris is opnieuw thuis. Hij vertrok op zondag 14 mei als eenzame fietser in Aartselaar met als bestemming het Refugio in Mijas La Cala in Spanje, dat hij ruim twee weken later bereikte. Het was zijn bedoeling om geld in te zamelen voor SHIN en het probleem van (vooral Spaanse) hondendumping aan de kaak te stellen. 

“Ik wist vooraf dat het best lastig zou worden, maar het was uiteindelijk nog zwaarder dan verwacht”, zegt Luc, die als grootste moeilijkheid de sterke zuidwestenwind vermeldt. “Die maakte de ritten soms zuur. Ook regen en bepaalde beklimmingen waren fameuze tegenstanders. En uiteraard waren er ook enkele technische pannes, maar die raakten meestal vlug opgelost.” Luc reed ook enkele keren verloren, waardoor de geplande 2.182 kilometer er 2.600 werden. “Je weet dat dat soort dingen kunnen gebeuren. Toch heb ik onderweg en zeker bij mijn aankomst ook genoten.” 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio