Natuurhuis De Paardenstal wordt in een nieuw kleedje gestoken

De leerlingen van de houtafdeling van Den Biezerd. Foto: Paul Van Roy

Natuurhuis De Paardenstal wordt in een nieuw kleedje gestoken

Print
Niel -

De gevels en het dak van bezoekers-centrum De Paardenstal in de Boomsestraat worden begin juli gerenoveerd. De leerlingen van de houtafdeling van Technisch Atheneum Den Biezerd mogen ook een loods bouwen aan het natuurhuis.

Het natuurhuis is een ontmoetingscentrum voor wandelaars. Er is allerhande info over de wandelingen beschikbaar en er worden ook tentoonstellingen georganiseerd. De laatste jaren wordt het steeds drukker in het bezoekerscentrum en daarom besloot het gemeentebestuur om het natuurhuis en de omgeving in een nieuw kleedje te steken.

“We starten begin juli met de renovatie van de gevels en het dak. Het einde van de werken wordt voorzien medio september. In het voorjaar van 2018 komt er ook een nieuw terras”, zegt Tom ­Caluwaerts, schepen van Ruimtelijke Ordening (N-VA). “

Aan de renovatiewerken wordt ook de bouw van een loods gekoppeld. “We kregen een toelage voor de bouw van een reconstructie van een droogloods”, verduidelijkt burgemeester Tom De Vries (Open Vld). “Het eerder gebruikte ontwerp dat bij het fietspad langs de spoorlijn ­Antwerpen – Niel – Boom werd gebouwd, zal als model dienen. De loods kan door wandelaars en fietsers worden gebruikt wanneer ze het natuureducatief centrum bezoeken.”

Voor de bouw van de loods contacteerde de gemeente het Technisch Atheneum Den Biezerd. De gemeente zal de benodigde materialen voor haar rekening nemen en de school zal instaan voor de bouw van de constructie.

De paardenstal werd door steenbakkerij De Neef in 1920 gebouwd. In 1980 kocht het gemeentebestuur de gronden aan en in 1983 bouwde de vereniging Natuur- en Vogelreservaten, dat achteraf Natuurpunt werd, de paardenstal om tot een natuurhuis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio