Astrid bedankt voor seksscènes: “Mijn haar mogen ze knippen, maar mijn kleren houd ik aan”

Foto: Kioni Papadopoulos

Astrid bedankt voor seksscènes: “Mijn haar mogen ze knippen, maar mijn kleren houd ik aan”

Print

Astrid Coppens is aan haar nieuwe leven als filmactrice begonnen. “Het wordt keihard werken”, zegt ze. Maar ze stelt haar grenzen. “Een kusscène is oké, maar ik ben niet van plan helemaal bloot te gaan.”

Een nieuwe haarsnit, een nieuwe carrière. Astrid Coppens (34) heeft in Verborgen Verlangen haar eerste filmrol beet en ze gáát ervoor. “Op sommige dagen word ik al om 6 uur ‘s morgens op de set verwacht, dus ik ga niet te veel uitgaan”, zegt ze. “Ik wil het professioneel aanpakken. Ze hebben me een beetje geforceerd om de rol te aanvaarden, maar nu ben ik wel blij dat ik de sprong waag. Film is carrièregewijs een totaal nieuw ding voor mij. Ik weet niet of ik mezelf ga durven te bekijken op zo’n groot bioscoopscherm. Ik kijk al niet naar mijn tv-programma omdat ik er een hekel aan heb mezelf te zien. Maar kom, nu ben ik iemand anders.”

Gek dat je bijna dertien jaar in Hollywood woont en nu in Antwerpen een film komt opnemen.

Zot eigenlijk (lacht). Het is nooit mijn ambitie geweest om te acteren; in Hollywood zijn al zoveel acteurs die geen werk vinden. En dan is er nog mijn accent. Ik heb wel eens een cameo gehad in Loft van Erik Van Looy, maar dat was eigenlijk snel in elkaar gestoken om dat te kunnen filmen voor mijn tv-programma. Door die tv-show ben ik wel gewend aan de camera. De regisseur heeft beloofd mij heel goed te begeleiden. Het mag geen overacting worden.

Astrid bedankt voor seksscènes: “Mijn haar mogen ze knippen, maar mijn kleren houd ik aan”
Astrid Coppens op haar allereerste draaidag: “Een rol vanbuiten leren, emoties oproepen op commando, dat is helemaal nieuw voor mij.” Foto: Kioni Papadopoulos

Waarom heb je toegehapt voor de rol van schoenenverkoopster Louise, die beroemd wordt met een boek dat ze niet zelf geschreven heeft?

Het leek me een leuke uitdaging. Een rol vanbuiten leren, emoties oproepen op commando, dat is helemaal nieuw voor mij. Ik ben dol op romantische komedies. Op het vliegtuig kies ik altijd een romcom... Louise is ook wel herkenbaar voor mij. We zijn allebei ambitieus. Ik heb ook een boek geschreven en ik ben ook vanuit het niets kei-bekend geworden. Ik blijf ook redelijk dicht bij mezelf: ik ga niet ineens met een Limburgs of West-Vlaams accent praten.

Je echtgenoot Bram weet intussen ook dat er voor jou een kusscène op het programma staat.

Het is een filmkus hé, niet echt.

Hoever zou je gaan?

Ik ben niet van plan helemaal bloot te gaan. Mijn haar kunnen ze afknippen, maar mijn kleren hou ik aan (lacht).

Het is lang geleden dat je zolang aan een stuk in België was. Wenkt een definitieve terugkeer?

Zover staan we nog niet. Ik ga hier vooral elke dag moeten werken. Pas in augustus hebben Bram en ik vakantie. We gaan naar Italië en kijken er naar uit om Europa te ontdekken. Dat is voor ons allemaal nieuw.

INFO

‘Verborgen Verlangen’ komt op 22 november in de bioscoop.

.

Nu in het nieuws