Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

"Ik kies mijn dagen uit"

WielrennenElite zc en U23aartselaar - Jeroen Das Gooreind

Aartselaar -

Jeroen Das won vorig jaar de koers in Aartselaar. De 38-jarige postbode uit Gooreind hoopt er zondag opnieuw kort bij te zijn.

“Aartselaar ligt me wel: niet te veel draaien en keren, veel rechte stukken waar ik mijn kracht kwijt kan. Het is een wedstrijd waar je het op de snelheid uit elkaar kan rijden. Zeker als er zoals de voorbije weken wat wind staat. Alleen voorspellen ze warm weer en dat is niet mijn favoriete ding. Al was het vorig jaar in Aartselaar ook warm, maar een regenbui in de slotronde haalde me er toen door”, lacht Jeroen Das.

“Ik ben al een jaartje ouder en als ze nu bij de start aanvallen, heb ik het lastig. In wedstrijden als die van Aartselaar, maar ook die van ‘s Gravenwezel waar ik volgende week naartoe trek, kan ik dat dankzij het parcours meestal nog rechtzetten. Dat zijn ook de wedstrijden in de regio, naast Schoten en Brasschaat, waarop ik focus.”

“Ik spring niet meer rond als een jong veulen. Dat maakt dat ik niet meer in staat ben om iedere wedstrijd voluit te gaan. Soms beperk ik me tot meerijden en kilometers maken. Ik pik er mijn wedstrijden uit en probeer daar dan mee de koers te maken.”

“Ik pak het zoals het komt. Al hoor je me niet klagen. Ik wist er toch al twee te winnen dit seizoen. Daar kan ik mee leven. Het wordt er met het jaar niet makkelijker op en aangezien ik nu opnieuw wat meer interclubs meepak, zeker niet.”

Elite zonder contract en U23 in Aartselaar, zondag om 14.30 uur, 118km.