Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse - Bornem gaat verregaand saneren, al vier contracten ontbonden

“Hoe lager het budget, hoe liever”

Bornem wil met een verregaande sanering proberen te blijven bestaan. Vier spelers hebben hun contract al verbroken: Reda Serrou, Arne Ivens, Axel Hermans en Kenny Christiaens. De spelers kregen afgelopen seizoen slechts zeven van de 34 punten uitbetaald.

Patrick Poppe

“We hebben de voorbije weken beslist dat het zo niet verder kan”, zegt Benny De Boeck, namens de raad van bestuur. Hij is niet echt de voorzitter meer, maar wel de spreekbuis van het bestuur. “Wil Bornem ooit terug gezond worden, moesten er drastische maatregelen worden genomen. Niet iedereen binnen de club is het daarmee eens, maar zij die de oude manier van werken gewend zijn en niet willen plooien, moeten dan maar vertrekken.”

Duidelijke taal en dus zijn de eerste vertrekkers ook een feit. Reda Serrou, Arne Ivens, Axel Hermans en Kenny Christiaens hebben deze week hun contract verbroken. “Het bestuur stelde ons drie mogelijkheden voor. Ten eerste bijzonder zwaar inleveren, ten tweede ons contract behouden in de wetenschap dat ze het wellicht niet konden betalen of ten derde ons contract ontbinden. Ik koos voor dat laatste want ik heb een nieuwe club, morgen teken ik mijn contract”, zegt Ivens. “Er is ons wel beloofd dat we alle achterstallige vergoedingen nog zouden krijgen. Tot nog toe zijn slechts zeven van de 34 punten uitbetaald. Het hing al langer in de lucht. Bornem liep elk seizoen wel wat achter met betalen, maar in december voelden we al dat het dit jaar extremer was. Maar we geven het bestuur hier het voordeel van de twijfel. Alleen is het zo ontzettend jammer dat ik als Bornemnaar na zeven seizoenen via de zijdeur weg moet.”

Voluit voor eigen jeugd

Het bestuur moet ook met de rest van het 'kaderpersoneel' nog aan tafel zitten. “Zaterdag zien we Kurt Weuts, maandag aanvoerder Tim Vleminckx”, zegt De Boeck. “We gaan trachten om toch een paar iconen te houden om een ruggengraat te hebben voor de ploeg. Verder trekken we resoluut de kaart van onze eigen jeugd en misschien kan dat wel meevallen. We hebben eigen jongeren die nog niet beseffen hoe goed ze zijn. We gaan er alles aan doen om de degradatie te ontlopen. En kijk naar dit seizoen: we hadden nu een veel duurdere ploeg en we verdienden het eigenlijk niet om in tweede amateurliga te blijven. Dat hebben we enkel aan Aalst te danken.”

Hoeveel de club moet besparen is niet duidelijk. “We slepen een historische schuldenlast mee en die willen we , onder andere met de steun van het gemeentebestuur, wegwerken. Hoe lager dus het budget dit seizoen, hoe beter. We zien wel waar we eindigen en of er nog bijgestuurd moet worden. En wat de achterstallige lonen betreft, appreciëren we dat de spelers ons de tijd geven om het af te betalen. Op dat vlak is het nog een geluk bij een ongeluk dat we maar 34 punten haalden. Hadden we een seizoen gekend zoals de eerste twee maanden, dan waren we failliet geweest.”