Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Tom Vermeiren boekt eerste zege voor eigen volk

WielrennenDernyfestival Bornem

Bornem / Hingene / Mariekerke / Weert / Wintam -

Tom Vermeiren liet in het dernyfestival in Bornem voor eigen volk zijn eerste zege van het seizoen optekenen. “Winnen in eigen gemeente is leuk, maar toch ga ik mij meer toeleggen op triatlon”, klonk het verrassend.

De reeksen in Bornem kwamen op naam van Joren Segers en Lars Haverals. De kleine finale werd gewonnen door Tom Oerlemans. Maar de grote winnaar van de avond was Tom Vermeiren. Hij liet in de grote finale, na een felle strijd, de Nederlander Pieter Scheerens en Niels Vandyck, de winnaar van vorig jaar, netjes achter zich.

“Dit is inderdaad nog maar mijn eerste zege van het seizoen”, aldus de Bornemnaar. “Dat komt omdat ik minder kon koersen. Ik had het als technicus bij de spoorwegen de jongste tijd erg druk. En eigenlijk heeft het nog meer te maken met mijn geleidelijke overstap naar triatlon. Ik legde mij om die reden sinds kort meer toe op lopen en zwemmen. Daardoor ontbrak bij mij de punch voor topprestaties.”

Debuut

Vorig weekend maakte de 30-jarige Vermeiren overigens zijn debuut in een 1/8ste triatlon in Le Lac de l’Eau d’Heure.

“Ik eindigde er na 750m zwemmen, als beste in de twintig kilometer fietsen en na vijf kilometer lopen op een hoopgevende dertiende plaats. De bedoeling is nu door te groeien naar een kwart- en nadien een halve triatlon.”