Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

AtletiekFlanders cup huizingen

Sam Valgaeren staat voor eerste echte test: “Ik hoop mijn record te benaderen”

Sam Valgaeren wil zaterdag op de Flanders Cup in Huizingen testen wat hij waard is op de 1.500 m. “Sinds vorige week, voel ik dat ik vertrokken ben.”

Hoewel het seizoen al even bezig is, kwam Valgaeren nog niet vaak in actie op de piste. “Ik begon met een 1.500 m op het provinciaal kampioenschap eind april en liep twee keer een 800 m. Maar daarna zat ik voor mijn werk een tijdje in Costa Rica en kon ik minder trainen”, verklaart hij zijn afwezigheid. “Sinds de 1.000 m in Booischot van vorige vrijdag, voel ik dat ik weer vertrokken ben.”

Valgaeren won die wedstrijd in 2'27”80. “Zaterdag in Huizingen wil ik een eerste keer de benen serieus testen. Ik zou graag onder de 3'48 lopen en hoop mijn persoonlijk record (3'46”06, red.) te benaderen. We zien wel wat er uit de bus komt.”

De 26-jarige loper van AC Hulshout doet het dit jaar kalmer aan. “Ik zit in een drukke periode op het werk en heb samen met mijn vriendin een huis gekocht in Heultje. Er zijn veel bezigheden naast het lopen. Dit seizoen wordt het vooral een kwestie van bezig blijven.”

Lenaerts mikt op EYOF-limiet

Bij de vrouwen zijn Shana Lauwers en Isabeau Lenaerts ingeschreven voor de 1.500 m. Lenaerts doet een ultieme gooi naar de limiet voor het EYOF van 4'33”29, na twee mislukte pogingen. “Ik probeer het nog één keer. Als het in Huizingen niet lukt, dan is het maar zo”, vertelt de Belgisch scholierenkampioene veldlopen.