Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Ben Vercammen moet in Hasselt prekwalificatie spelen: “Ik ben zeker zo goed als vorig seizoen”

TennisBelgian Circuit

Herentals / Morkhoven / Noorderwijk -

Gisteren ging het sterrentornooi in Tenkie Hasselt van start. Met vijf A-spelers op de hoofdtabel en een resem toppers uit de provincie Antwerpen is kwaliteit gegarandeerd. Ook Ben Vercammen doet mee.

De 29-jarige B-15/2-speler van TC Herentalse moet prekwalificaties spelen. “Het is mijn eerste tornooi dit seizoen. Ik was de voorbije weken in de nationale interclub in de vierde afdeling aan de slag. Morgen neem ik het in mijn eerste ronde op tegen een 16-jarig talent. Ik heb de ambitie om in Hasselt minstens de kwalificaties te halen. Na Hasselt kan je mij ook aan het werk zien in Wingfield, Herentalse - het tornooi van mijn eigen club - Tessenderlo en Excelsior Hasselt.”

“Begin juli gaat de riem er even af voor een vakantie van twee weken. Nadien hervat ik de competitie tot eind augustus, want dan begint de voorbereiding op het ijshockeyseizoen. Ik wil zeker mijn klassement behouden en als het kan beter doen dan die 182ste plaats op de Belgische ranglijst. Ik heb de indruk dat mijn niveau zeker zo goed is als vorig seizoen en ik streef ernaar om een aantal keer de hoofdtabel van een sterrentornooi te halen. Voor eigen publiek is dat eind juni in Herentals zelfs een must.”

Drie A-spelers uit de provincie - Bram Coene, Marco Dierckx en Maxime Pauwels - staan op de hoofdtabel. Laurens Taels, Roel Van Gestel en Gilles Van Beirendonck komen in actie in de kwalificaties en spelers als Thomas Janssens en Joonas Jurvakainen moeten zich net zoals Vercammen via de prekwalificaties een weg banen.