© GVA

Negen parochies vormen nieuwe eenheid

De bisschop van Antwerpen monseigneur Johan Bonny heeft de pastorale eenheid Heilige Norbertus Meerhout-Laakdal goedgekeurd. Daarmee vloeien de negen betrokken parochies samen.

Hans Otten

Met een uitgebreide viering gaat zaterdag 10 juni de gloednieuwe pastorale eenheid Heilige Norbertus Meerhout-Laakdal officieel van start, nadat bisschop Bonny via decreet de eenheid tussen de vier Meerhoutse en vijf Laakdalse parochies heeft bekrachtigd. Daarmee geven de gelovigen in deze twee gemeentes gevolg aan de nieuwe werkingsvisie die Bonny lanceerde na een oproep van paus Franciscus.

Met de pastorale eenheid gaat de kerk in Meerhout en Laakdal een aantal hedendaagse uitdagingen aan, zoals het slinken van het aantal priesters en het teruglopende aantal kerkgangers.

Toch vinden in de pastorale eenheid Heilige Norbertus nog twee zondagse eucharistievieringen met een priester plaats: in Sint-Trudo in Meerhout en in Onze-Lieve-Vrouw-in-de-Wijngaard in Veerle-centrum.

De startviering en aanstelling van het team van de pastorale eenheid op zaterdag 10 juni om 19u in de Sint-Trudokerk in Meerhout wordt om 17u voorafgegaan door een lezing van Jos Wouters, abt van Averbode, en Guido Gielis, leraar aan de Sint-Norbertusschool, in het Gildenhuis in Meerhout.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio