© BERT DE DEKEN

© bdd

1 / 2

Slachtoffer poging tot doodslag vraagt contactverbod: “Ze bleven maar steken en slaan”

Abdel El-Majdoub (42) uit Turnhout werd in december aangevallen door twee landgenoten met een tennisracket en een stroomstootwapen. Volgens het parket had het duo de intentie het slachtoffer te doden.

Ivo Meulemans

Wahid E.B. (42) en Rachid C. (42), twee Marokkanen die geen onbekenden zijn voor het gerecht in Turnhout, moesten zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor poging tot doodslag. Voor een woning in de Vredestraat in Turnhout takelden ze op 18 december El-Majdoub – Fellaini genaamd omwille van zijn lange krullen – lelijk toe.

“Ik wilde een gsm terugbrengen naar een vriendin. Plots kwamen E.B. en C. naar buiten gestormd. Ze staken me meteen met een taser in de nek. Vervolgens kreeg ik nog stoten op het voorhoofd en de borst. Ik raakte versuft en het leek alsof ik verlamd was”, vertelt de man. “Nadien hebben ze met het stroomstootwapen ook mijn geslachtsdelen bewerkt en kreeg ik rake slagen met een houten tennisracket.”

In het ziekenhuis moesten drie gapende wonden op het voorhoofd en een wonde op het achterhoofd worden gehecht. Het slachtoffer verloor ook zijn voorste tanden.

De twee verdachten werden op 22 december en 6 januari van hun vrijheid beroofd en zitten sindsdien in voorarrest. Ze ontkennen alles. De zaak werd gisteren ingeleid bij de correctionele rechtbank. De advocate van de burgerlijke partij vroeg de aanstelling van een deskundige om na te gaan of het slachtoffer blijvende letsels heeft opgelopen.

Het slachtoffer gaat de rechter verzoeken om een contactverbod. “Ik wil de twee niet meer tegen het lijf lopen”, zegt hij. “Voor mij hoeven die twee evenwel niet voor jaren in de gevangenis te worden opgesloten.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio