Begonnen als grap: na vreselijke moorden hadden ze seks alsof er niets gebeurd is

Begonnen als grap: na vreselijke moorden hadden ze seks alsof er niets gebeurd is

Print

Veertien jaar. Zo oud waren Lucas Markham en Kim Edwards toen ze Kims mama en zus meedogenloos neerstaken en deden stikken. Dat maakt hen de jongste dubbele moordenaars van Groot-Brittannië. Nadat ze in beroep gingen om een lichtere minimumstraf te krijgen, besloten de rechters dat het tijd was om hen voor eens en voor altijd te confronteren met hun daden. Justitie maakt daarom nu hun namen en alle details van hun brutale moorden bekend.

Lucas Markham en Kim Edwards, destijds allebei 14, waren onafscheidelijk. “Ze waren als een tikkende tijdbom”, zo schreef de gerechtspyscholoog later in zijn rapport. En ook Kim bevestigde dat. “Ik had al een tijdje zin om te moorden. Maar eerst was het gewoon een grap die we in de plaatselijke McDonald’s bedachten. En dan dachten we: we doen het gewoon.” Hun slachtoffers: Kims mama Elizabeth (49) en haar zusje Katie (13). Ze overleefden de moordlustige tieners niet en stierven op 13 april 2013 in hun huis in Spalding.

Bloed overal op de muren

De mama van Kim kreeg acht messteken toegebracht. Vijf eindigden er in haar handen, aangezien ze zichzelf nog probeerde te verdedigen. Eentje ging door haar hals waardoor het bloed overal op haar bed en de muren terecht kwam. Toen Kim het gorgelende geluid van haar mama hoorde werd ze misselijk en ging ze even naar de badkamer. “Ik kon mentaal en fysiek de moord niet afmaken. Maar voor de rest had ik er geen problemen mee”, zou ze later bevestigen.

“Lucas had een kussen op haar gezicht gelegd en was daar op gaan zitten. Mama riep nog dat hij van haar af moest gaan”, verklaarde Kim later in een verhoor. “Maar hij zei dat ik de deur moest dichtdoen, terwijl ze was aan het worstelen om vrij te komen. Toen ze haar had uitstak heb ik die vastgegrepen, maar meteen weer losgelaten. Rillend ging ik op de grond zitten en ijsbeerde ook heen en weer.”

Lucas zou steeds gezegd hebben dat Kim kalm moest blijven en het zo voorbij zou zijn. Tien minuten later bewoog de vrouw niet meer. Er was geen pols meer voelbaar, toen Lucas van haar afging. Kims moeder was gestikt. Maar daarbij was hun moordlust nog niet gestild.

Moord, seks en Twilight

De tieners wilden absoluut niet gedwarsboomd worden in hun plannen. Daarom gingen ze zo stil mogelijk naar de kamer van de kleine Katie. Lucas deed zelfs zijn schoenen uit, zodat hij zeker geen lawaai maakte en het meisje niet gewaarschuwd werd en zou tegenspartelen. Volgens het autopsieverslag zou ze wel nog geprobeerd hebben om zichzelf te verzetten. Maar ook zij stierf op dezelfde manier als haar mama.

De twee jongelingen toonden geen berouw. Integendeel. Ze gingen met zijn twee in bad om het bloed af te spoelen, waarna ze nog een “gezellige avond” wilden. Samen keken ze naar de vampierenfilms ‘Twilight’, terwijl ze iets aten en seks hadden. Ook toen de politie twee dagen later de lichamen van hun familieleden ontdekte, zouden ze geen enkele schroom of schaamte getoond hebben.

“20 jaar is veel te lang”

De twee tieners wisten in november vorig jaar al wat hun straf zou zijn. Maar daar waren ze het niet mee eens. Volgens hen waren hun daden niet zwaar genoeg om een “veel te lange” minimumstraf van 20 jaar te krijgen.

Nu spraken de rechters in beroep opnieuw een verdict uit. De minimumstraf is verminderd tot 17,5 jaar, maar justitie besloot iets te doen zodat de daders nooit met een volledig schone lei zouden kunnen beginnen als ze vrijkomen. Ze besloten om de wereld te laten weten wie de ‘Twilight’-killers precies zijn.

“Een zeldzame zaak die zijn gelijke niet kent in de moderne criminele geschiedenis”, aldus de rechter. “Het waren brutale moorden, executies bijna, de slachtoffers hebben verschrikkelijk geleden in de laatste momenten van hun leven.” Schaamteloze daden, vond de rechter, die de daders alle rechten ontneemt op anonimiteit. Daarom gaf hij alle details vrij over hun identiteit en hun daden, nu de kinderen vijftien jaar zijn.

Begonnen als grap: na vreselijke moorden hadden ze seks alsof er niets gebeurd is
Foto: Lincoln Police

.

Nu in het nieuws