Amerikaanse topregisseur neemt nieuwe film op in Antwerpen

Christina Hendricks en Nikolaj Coster-Waldau. Foto: Photo News, AP

Amerikaanse topregisseur neemt nieuwe film op in Antwerpen

Print

De Amerikaanse topregisseur Brian De Palma, bekend van onder meer ‘Scarface’, is met zijn filmploeg neergestreken in Antwerpen voor de opnames van zijn nieuwe film ‘Domino’. Ook de cast kent enkele grote namen, zoals Christina Hendricks (‘Mad Men’) en Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister in ‘Game of Thrones’).

In totaal zijn er twaalf opnamedagen in Antwerpen. De opnames zullen plaatsvinden tussen 9 en 30 juni in onder andere het districtshuis van Deurne, op de Kattenberg in Borgerhout, in het centrum van Antwerpen, op het Kiel en op Linkeroever.

Het verhaal van de film draait rond een politieagent (Coster-Waldau) die zijn plichten verzuimt zijn om de moordenaar van zijn partner te vinden, terwijl Europa geteisterd wordt door terreuraanvallen. Zijn collega (Hendricks) staat hem bij in zijn jacht op de moordenaar, ondanks dat de persoon waar zij op jagen voor een CIA-agent werkt en zijn eigen jacht houdt. Hij is immers de IS-cel op het spoor, die verantwoordelijk is voor de aanslagen die op dat moment Europa teisteren.

Twee weken geleden bracht Nikolaj ‘Jaime Lannister’ Coster-Waldau nog een bezoekje aan het pita-restaurant Finjan in de Graaf van Hoornestraat.

Amerikaanse topregisseur neemt nieuwe film op in Antwerpen
Brian De Palma. Foto: AP
DOEN!