Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Samir Beloufa begint trainerscarrière bij Mariaburg: “Ik kan ook assistent worden in eerste klasse”

Voetbal2de provinciale

Samir Beloufa (37) wordt trainer bij tweedeprovincialer Mariaburg. Beloufa is niet de minste: hij heeft pakken ervaring als profvoetballer bij onder meer Germinal Beerschot. Bij Mariaburg begint hij aan zijn trainerscarrière.

Beloufa was als voetballer een topper. Hij begon zijn carrière bij het Franse Cannes en vertoefde drie seizoenen bij AC Milan. Bij Germinal Beerschot brak hij door. Later speelde hij bij Bastia, Moeskroen, Westerlo en Helsingborg. Terug in België koos hij voor Olympic Charleroi, maar wegens problemen met de knie moest hij na een paar maanden stoppen met voetballen.

Als trainer begin je bij Mariaburg onderaan de ladder?

Beloufa: “Klopt. Nadat ik mijn UEFA A-diploma had behaald, trainde ik de voorbije twee seizoenen de U17 en U21 van Mariaburg. Nu bood de club me de kans om hoofdtrainer te worden, iets wat ik graag aanvaardde. Met mijn diploma kan ik assistent worden in eerste klasse, maar ik wil het vak eerst helemaal onder de knie krijgen. Voetbal is mijn leven. Ik doe er alles voor.”

Je krijgt bij Mariaburg niet met profvoetballers te maken.

“Wie in het voetbal iets wil bereiken, moet altijd beter willen doen dan voordien. Die instelling verwacht ik van mijn spelers. Ik was verdediger in Italië. Daar leerde ik dat discipline heel belangrijk is. Als je de nul houdt, heb je al één punt in handen en volstaat één doelpunt voor winst. Dat wil ik mijn spelers inprenten. Tactiek en duelkracht vind ik heel belangrijk. Ik wil proberen spelers beter te maken en kijk er enorm naar uit.”(hf)