Trump na getuigenis Comey: “Wij gaan vechten en overwinnen”

Foto: EPA

Trump na getuigenis Comey: “Wij gaan vechten en overwinnen”

Print

“Wij gaan vechten en overwinnen.” Dit heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag gezegd terwijl zijn ontslagen FBI-directeur James Comey in het Congres werd gehoord. Zijn woordvoerster nam de verdediging van de president op zich door te zeggen dat hij “geen leugenaar” is.

Het staatshoofd antwoordde niet rechtstreeks op de explosieve aantijgingen van Comey en zweeg ook op Twitter. Maar hij probeerde zijn aanhang te verenigen in een boodschap van wantrouwen jegens de politieke klasse.

Terwijl Comey nog getuigde, wreef Trump in een toespraak op een topbijeenkomst van gouverneurs en burgemeesters het politieke establishment aan een lastercampagne tegen hem te voeren. “Zij zullen liegen, zij zullen ons hinderen, zij zullen hun haat en vooroordelen verspreiden”, zei de bewoner van het Witte Huis, eraan toevoegend dat hij zich niet zal laten doen.

“Wij gaan vechten en overwinnen”, beklemtoonde Trump.

Vlak na de getuigenis van Comey gaf Trumps woordvoerster Sarah Huckabee Sanders een korte persconferentie. Daarin verklaarde ze dat de president “geen leugenaar” is. Dit zei ze als reactie op het getuigenis van de ontslagen FBI-directeur James Comey in het Congres. Die verklaarde dat hij memo’s maakte van zijn ontmoetingen met Trump omdat hij vermoedde dat die er over zou gaan liegen.

Trump na getuigenis Comey: “Wij gaan vechten en overwinnen”
James Comey Foto: EPA
Trump na getuigenis Comey: “Wij gaan vechten en overwinnen”
Sarah Huckabee Sanders Foto: AP

“Trump is geen leugenaar”

“Ik kan met zekerheid zeggen dat de president geen leugenaar is. Eerlijk gezegd voel ik me beledigd door die vraag”, zei de woordvoerster tijdens een persontmoeting in het Witte Huis, waar geen camera’s waren toegelaten.

Sanders zei ook niet te kunnen zeggen of Trump al dan niet gesprekken met Comey op band had vastgelegd.

Trump Jr. tweet

Wie wel tweette tijdens het verhoor was Trumps zoon Donald Trump Junior. Hij was zijn tweets heel scherp voor James Comey. Trump jr. was onder meer verbaasd over de verklaring van Comey dat hij Trump mogelijk zou hebben tegengesproken mocht hij wat steviger in zijn schoenen staan.

Trump jr. onthield vooral ook de zaken die zijn vader goed uitkomen. Comey verklaarde onder meer dat bepaalde verhalen die in de pers verschenen, waaronder een verhaal van New York Times over de banden van leden van het Trump-team met de Russen, volledig fout waren.

Trump jr. was ook enorm verbolgen over de bekentenis van Comey dat hij informatie naart de pers liet lekken via een vriend.

MEEST RECENT