Tot vier jaar cel geëist voor vier drugsplantages

Archiefbeeld. Foto: Photo: Tom Palmaers

Tot vier jaar cel geëist voor vier drugsplantages

Print
Lier / Schelle -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn donderdag drie mannen verschenen die beschuldigd worden van het illegaal uitbaten van vier drugsplantages. De drie ontkennen of minimaliseren hun rol, het parket vorderde straffen van drie en vier jaar.

De eerste plantage kwam aan het licht toen buren van een pand in de Groenstraat in Lier op 17 november 2015 de lokale politie verwittigden. De ramen waren verduisterd en er was een afzuiginstallatie aanwezig, maar de buren hadden nooit iemand opgemerkt. Bij een huiszoeking werd een plantage met 130 plantjes gevonden. Er waren geen sporen van constant verblijf en de elektriciteit werd afgetapt. Het huis was sinds de zomer verhuurd en de aanwezige koolstoffilters waren grijs, wat een eerdere plantage doet vermoeden.

De huurder van het pand, Nikola P., werd in het vizier genomen en bij telefonieonderzoek bleek dat hij veelvuldige contacten had met Mikayel K. en dat de gesprekken verwezen naar drugs. Door mastonderzoek werd de locatie van de twee onderzocht, en daaruit kwamen nog drie adressen naar voren waar ze veelvuldig waren. Op twee adressen in Antwerpen en eentje in Schelle werden eveneens plantages of sporen van plantages gevonden. In Schelle trof de politie maar liefst 704 planten aan.

‘Brein’

In september 2016 legde P. gedeeltelijke bekentenissen af over de plantages in Lier en Antwerpen. Met die in Schelle heeft hij naar eigen zeggen niets te maken. Hij zegt ook dat derde beklaagde Mirza S niet betrokken was, maar hem enkel vervoerde aangezien hij zelf geen wagen had. Hij noemt Mikayel K. als ‘brein’ van de plantages, die laatste wijst op zijn beurt naar Nikola P als verantwoordelijke. Tegen de drie mannen werd drie en vier jaar cel gevorderd en een verbeurdverklaring van 203.904 euro.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio