Antwerpse jood stomverbaasd na helpende hand van moslim op straat

Foto: Facebook

Antwerpse jood stomverbaasd na helpende hand van moslim op straat

Print
Antwerpen -

Op de sociale netwerksite Facebook gaat een bericht van Antwerpenaar Joseph Steimetz viraal. Hij doet uit de doeken hoe een anonieme weldoener hem een helpende hand toereikte toen hij zijn kapotte fiets bij de fietsenmaker moest halen. “Ik was verbaasd dat een wildvreemde man mij komt helpen”, zegt Joseph.

Joseph ging met een andere fiets zijn fiets bij de fietsenmaker halen, maar moest nog eerst langs de post passeren. Wat hij echter niet had verwacht, was dat het “achtergelaten briefje” in werkelijkheid twee dozen bleek te zijn. Joseph was op zijn terugweg naar huis aan het sukkelen met een fiets aan elke hand en de dozen.

Aan het kruispunt van de Provinciestraat met de Plantin en Moretuslei in Antwerpen pakte een anonieme weldoener een fiets vast en vroeg aan Steimetz waar hij het vervoersmiddel moest afzetten. “Ik werd er stil van’, vertelt de Antwerpenaar op Facebook. “Ik was verbaasd dat een wildvreemde man die mij niets verschuldigd is, mij komt helpen toen ik zat te worstelen met beide fietsen.”

“Duizendmaal dank”

“Heel de weg terug was ik muisstil van verbazing”, gaat Joseph verder. “Dat er iemand zoals jij zonder te twijfelen een onbekende jood verder helpt terwijl het buiten 28 graden warm is en je ook nog meedoet aan de ramadan, respect. Ik had altijd al enorm veel respect jegens moslims, of eender welk ander religie/achtergrond,... maar dit heeft zonet mijn respect jegens moslims, de mensheid, maar boven alles, jezelf in één klap verdubbeld!”

“Nogmaals, uit de bodem van hart: dank u. Dank u voor het helpen, dank u voor het herstel van mijn geloof in de goede mens en in het tonen dat mensen uit verschillende religies perfect met elkaar kunnen omgaan en elkaar te hulp kunnen schieten. Duizendmaal dank!”, sluit Joseph zijn bericht af.

De Antwerpenaar meldt aan onze redactie dat hij woensdag de man thuis uitnodigde en hem een cadeau overhandigde. “We hebben een mooi gesprek gehad over hoe we elkaar als individuen en niet als labels moeten behandelen en hoe belangrijk het is om elkaar te helpen. Ik heb er echt van genoten. Daarnaast heb ik de afgelopen dagen honderden berichtjes ontvangen, één voor één pakkend en ontroerend.” Het Facebookbericht is ondertussen al meer dan 1.900 keer gedeeld.

MEEST RECENT