Chris Froome: “Ik naar BMC? Complete onzin”

Foto: Photo News

Chris Froome: “Ik naar BMC? Complete onzin”

Print

Voor de start van de vijfde etappe van de Dauphiné heeft Chris Froome de geruchten dat hij zijn diensten heeft aangeboden bij BMC de kop ingedrukt. “Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen, maar er is niets van aan. Het is complete onzin”, verklaarde de Tour-winnaar.

Het was de Franse sportkrant L’Equipe die donderdagochtend lanceerde dat Froome zijn diensten zou hebben aangeboden aan BMC, de ploeg van zijn rivaal Richie Porte en Greg Van Avermaet. Volgens L’Equipe is Froome ontevreden over de gang van zaken bij Team Sky, de Britse ploeg waar Froome al sinds 2010 deel van uitmaakt. Froome zou zich zorgen maken over het imago van Team Sky, dat een flinke deuk heeft gekregen na dopingaantijgingen tegen ex-ploegmakker Bradley Wiggins en ploegmanager David Brailsford (lees meer). Froome zou volgens de Franse krant naar BMC zijn gestapt en hen gezegd hebben dat hij voor een jaarsalaris van 5 miljoen euro bij hen wou tekenen.

Froome ligt echter nog onder contract tot 2018 en BMC heeft met Richie Porte al een kopman voor de Tour in huis. Bovendien is de toekomst van BMC onzeker nu sterke man Andy Rihs allicht uit het project stapt (lees meer). Voor de start van de vijfde etappe van de Dauphiné ontkende Froome dan ook alles uitdrukkelijk. “Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen, maar er is niets van aan. Het is complete onzin. Ik voel me goed, er is geen probleem”, verklaarde de Tour-winnaar.

MEEST RECENT