Leen Dendievel wordt Russische vrouw van matrassenkoning

Foto: carlo coppejans

Leen Dendievel wordt Russische vrouw van matrassenkoning

Print

Thuis-actrice Leen Dendievel (33) vertolkt dit najaar in het toneelstuk Brasschaatse Huisvrouwen een Russische die getrouwd is met een matrassenkoning. Doet dat niet erg denken aan Kristina en Dave uit The Sky is the Limit?

“Scenarist en regisseur Jeroen Maes zei bij het schrijven: denk aan Kristina”, lacht Dendievel over haar rol in Brasschaatse Huisvrouwen. Fotomodel Kristina is de Oekraïense echt­genote van Dave ‘Deefje’ Wauwermans, de ondernemer die zijn fortuin vergaarde met de verkoop van matrassen. Het koppel raakte dit jaar bekend via de Vier-realitysoap The Sky is the Limit.

“Maar ik ga me toch maar niet helemaal op haar baseren”, zegt Dendievel. “Ik neem wel bijles bij collega-actrice ­Darya Gantura. Zij zal enkele Russische zinnen ­fonetisch uitschrijven en mij een Russisch ­accent aanleren.” Gantura – frituuruitbaatster Ellie uit Familie en vroeger Ella in de gelijk­namige VTM­-telenovelle – komt uit Oezbekistan.

Brasschaatse Huisvrouwen gaat over vijf vrouwen uit de hogere sociale kringen die elkaar overbluffen met ­activiteiten. Een van hen nodigt een internationale gast uit: de Amerikaanse acteur Ronn Moss (65), ­alias Ridge uit The Bold and the Beautiful. Hij zal dus zichzelf spelen in het stuk.

Voor Brasschaatse Huisvrouwen, dat in september en oktober door Vlaanderen toert – en ook voor een zomerrevue met Luc Caals in Blankenberge – zal Moss vier maanden naar België verhuizen. Hij huurt een huis aan de kust.

“Ronn gaat een fiets kopen, zodat hij Blankenberge kan ­verkennen”, vertelt Dendievel, die Moss al ­opzocht in zijn woonplaats Los Angeles. “Hij wil tussen de repetities en voorstellingen België ontdekken, vooral de steden. Ik zal hem zeker Antwerpen laten zien.”

MEEST RECENT