© victoriano moreno

Italiaans ijssalon opent aan Krugerplein: “Nu al 40 smaken”

In Borgerhout, bij het Krugerplein, opent op 1 juli een ijssalon: Borgo Gelato. “Ik heb nu al 40 smaken, maar ik blijf experimenteren”, zegtKoen Speltincx.

Tot voor kort was Koen Speltincx uit Merksem nog verpleger, maar na een opleiding aan de Carpigiani Gelato University in Nederland en een stage in een Utrechts ijssalon, start hij in juli zijn eigen zaak in Borgerhout. En hoewel Koen nog relatief nieuw is in de wereld van de ijsbereiding, haalde hij in februari de vijfde plaats op Gelato World Tour Belgium Challenge, het Belgische kampioenschap ijsbereiden zeg maar.

Per hoorntje

Een ijsje betalen gebeurt niet per bol, maar per hoorntje. “Net zoals in Italië”, zegt Koen. “Er zijn hoorntjes en potjes voor 2, 3,5 en 4,5 euro. Het leuke is dat je ook met een klein hoorntje verschillende smaken kan kiezen.”

Op 1 juli opent Borgo Gelato in de Sint-Janstraat in Borgerhout, bij het Krugerplein. De naam spreekt voor zich, of toch niet helemaal. “Borgo is een verwijzing naar Borgerhout, maar in het Italiaans betekent het ‘een dorpje, aan de rand van de stad’. Erg toepasselijk dus.”

Tips om te Doen!