© Kürt Rogiers

Kürt Rogiers rouwt om ex-collega

Acteur Kürt Rogiers blikt in TV-Familie terug op zijn vriendschap met John Wijdenbosch, nadat de Nederlander met zijn gezin in het water is gesukkeld in Lelystad. “Laat ons hopen dat ze alle drie op slag dood waren en niet te veel moesten lijden”, zucht Rogiers in het weekblad.

Wim Verhaert

De 44-jarige Wijdenbosch, die in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo werd geboren, brak midden jaren ‘90 door dankzij de tv-serie ‘Fort Alpha’ en kreeg vooral bekendheid door zijn rol als Bjorn in de film en televisieserie ‘Costa’ van regisseur Johan Nijenhuis, waarin ook Kürt Rogiers acteerde.

© *

“John was een fijne collega én een goeie vriend”, klinkt het in TV-Familie. “We maakten drie seizoenen én een film van ‘Costa’. Vier jaar na elkaar waren we telkens twee maanden samen in Salou. We hadden daar een fantastische residentie. Man, ‘t was een zálige tijd. Helaas is het contact daarna verwaterd.”

Volgens Kürt Rogiers was John Wijdenbosch een echte levensgenieter. “Hij was onwaarschijnlijk luid, optimistisch, grappig én had heel veel zelfrelativering. Ook had John 10 meisjes aan elke vinger en 2 gsm’s: één gewone en één speciaal voor de vrouwtjes.”

© ANP

Sinds de Vlaamse acteur het vreselijke nieuws vernam, moet hij voortdurend aan John denken. “Ik was de oudste van de hele ‘Costa’-bende en John is dus slechts 44 jaar mogen worden. Da’s veel te jong om al te moeten gaan... Vorig jaar kreeg ik ook een berichtje van de vrouw van een vroegere klasgenoot van mij. Hij was ook pas overleden. Dat zijn toch bitterharde realitychecks, hoor. Ik heb mijn dochters de afgelopen dagen enorm vaak geknuffeld. Nóg meer dan anders.”

Lees het volledige interview in TV-Familie.

‘Costa’-acteur verongelukt met zijn vrouw en kindje

De Nederlandse acteurswereld is in diepe rouw na het plotse overlijden van John Wijdenbosch. Hij is maandagochtend verongelukt. Ook zijn vrouw en kind die in de auto zaten, kwamen om.

Het ongeval gebeurde op de A6 in Lelystad. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De auto van de acteur ging meerdere keren over de kop en kwam in het water terecht. Duikers haalden de lichamen van Wijdenbosch, zijn vrouw en hun vierjarig kindje uit het wrak. Ze waren al overleden.

De 44-jarige acteur, die in Paramaribo is geboren, kreeg vooral bekendheid door zijn rol als Bjorn in de film en televisieserie ‘Costa’, waarin ook onze landgenoot Kurt Rogiers acteerde.

Volgens de politie kregen ze “ iets voor 09.00 uur een melding binnen van een voorbijganger die iets in het water zag liggen. Hoelang de auto er al lag toen wij arriveerden, weten we nog niet”, aldus de politie.

Er was zo goed als zeker geen ander voertuig bij het ongeval betrokken.

MEER OVER Kürt Rogiers